Bancnote EURO falsificate, în creștere în Europa. Avertismentul Băncii Centrale a Germaniei

Banca Centrală a Germaniei a emis o declarație în care a avertizat că unele bancnote euro nu pot fi schimbate și nu pot fi folosite pentru a efectua plăți.

26 mai 2023, 08:58
Bancnote EURO falsificate, în creștere în Europa. Avertismentul Băncii Centrale a Germaniei

Bundesbank a transmis o avertizare prin care atrage atenția asupra bancnotelor euro contrafăcute. Într -un comunicat oficial, Banca Centrală Germană a raportat că au fost înregistrate semnificativ mai multe falsuri în 2022 decât în ​​anul precedent. În total, 44.100 de bancnote euro contrafăcute, cu o valoare nominală de 2,7 milioane euro, au fost retrase din tranzacțiile de plată din Germania. Aceasta înseamnă că numărul falsurilor în țară a crescut cu 5,2 la sută, comparativ cu anul precedent, scrie ziarulromanesc.de.

Citește și: Schimbări importante la plata facturilor. Klaus Iohannis cere reexaminarea legii legată de regularizări

Bani falși au fost găsiți în toată Uniunea europeană. În total, au fost înregistrate 376.000 de falsuri. Aceasta corespunde unei creșteri de 29.000 de unități (+8,4 la sută) față de anul precedent.

Citește și: Economia României, pe marginea prăpastiei, susține Mircea Coșea: „Profesorii au intrat în categoria populației defavorizate / Plătim cea mai scumpă energie din Europa” | EXCLUSIV

Cea mai falsificată bancnotă este bancnota de 50 euro, reprezentând aproximativ 40 la sută din toate contrafacerile înregistrate, în timp ce bancnota de 20 euro falsă a fost a doua, cu 23,6 la sută. Prejudiciul cauzat zonei euro de banii falși s-a ridicat la 21,5 milioane euro și a fost mai mare decât în ​​2021 (când a fost de 17,5 milioane euro).