Bancnotele de 10 lei şi de 100 de lei sunt cele mai falsificate în România

Atenţie la bancnotele de 10 şi de 100 de lei. Sunt cele mai falsificate bancnote din România. Anul trecut, numărul de bancnote false depistate în ţara noastră a crescut de peste două ori, iar falsurile sunt din ce în ce mai bine realizate.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 06:38

Peste 5.700 de bancnote false au fost descoperite anul trecut în România, potrivit Băncii Naţionale. Chiar dacă numărul lor nu pare mare, îngrijorătoare este creşterea rapidă a numărului de falsuri. Faţă de 2010, numărul de bancnote false de lei a crescut cu peste 120 de procente.

Aproape jumătate din bancnotele falsificate sunt de 100 de lei. Multe falsuri au fost realizate rudimentar, pe hârtie. Unii falsificatori folosesc, însă, echipamente mai sofisticate şi au ajuns la performanţe mult mai bune.

Astfel, poliţia a capturat anul trecut peste 1.800 de bancnote falsificate de 10 lei realizate pe material plastic, apropiat de cel original. De altfel, Banca Naţională remarcă un interes sporit al falsificatorilor pentru bancnotele de valoare mai mică şi care pot păcăli mai uşor populaţia.

Şi falsificatorii de euro sunt tot mai prezenţi în România. Datele BNR arată că anul trecut au fost depistate în ţara noastră peste 3.700 de bancnote false de euro, în creştere cu 15 procente faţă de 2010.


loading...