Bancomat aruncat în aer în Bucureşti. Ce sumă a dispărut – VIDEO UPDATE

Poliţiştii Secţiei 13 din Bucureşti au fost sesizaţi, luni dimineaţă, că dintr-o filială bancară de pe bulevardul Theodor Pallady, s-a auzit un zgomot foarte puternic, iar bancomatul este distrus. S-a demarat ancheta şi urmează a se stabili, împreună cu reprezentanţii băncii care este prejudiciul.

RomaniaTV.net
20 mai 2019, 03:12
Bancomat aruncat în aer în Bucureşti. Ce sumă a dispărut – VIDEO  UPDATE

UPDATE: Potrivit Poliţiei Capitalei, în urma cercetărilor făcute la faţa locului a rezultat ca a fost sustrasă suma de peste 350.000 de lei (lei şi valută). Prejudiciul total urmează însă a fi stabilit după ce unitatea bancară va evalua toate pagubele suferite.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

UPDATE: Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Ioan Buda, a declarat, luni dimineaţă, că nu este un pericol mai mare în cazul bancomatelor aruncate în aer deoarece suspecţii aruncă în aer doar partea de sus, pentru ca valorile să rămâne intacte.

„Au fost câteva cazuri, dar e o metodă importată, am avut sau avem 2-3 care sunt în lucru , o reţea a fost destructurată care acţiona undeva în Timişoara, Cluj, Arad, sunt deja în penitenciare şi cei care acţionează în aceste zona asta, Bucureşti, Călăraşi, suntem la faţa locului , am făcut cercetările la faţa locului. Nu e un grad de pericol mai mare pentru că aruncă în aer partea de sus a bancomatului încât valorile rămân intacte”, a declarat chestorul Ioan Buda. 

”În această dimineaţă, în jurul orei 04.20 ,prin apel 112, Sectia 13 Poliţie a fost sesizată despre faptul ca dintr-o filială bancară de pe bulevardul Theodor Pallady, s-a auzit un zgomot foarte puternic, iar bancomatul este distrus”, a transmis, luni dimineaţă, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că poliţiştii au luat primele măsuri, au asigurat zona, fiind declanşată şi cercetarea locului. 

Urmează ca, împreună cu reprezentanţii unităţii bancare, să fie stabilit prejudiciul.

”Sunt efectuate Investigaţii şi urmează a fi analizate imaginile  surprinse de camerele de supraveghere din zonă. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi furt calificat”, au mai transmis poliţiştii.