Bancomate aruncate în aer de români cu explozibilul denumit „Mama lui Satan” VIDEO

Români arestați în Spania după ce au aruncat în aer bancomate cu tehnici jihadiste! Infractorii foloseau un explozibil artizanal, denumit în lumea interlopă Mama lui Satan. Modul violent în care operau hoții români i-a șocat pe polițiști

RomaniaTV.net
10 mart. 2019, 07:54
Bancomate aruncate în aer de români cu explozibilul denumit „Mama lui Satan” VIDEO

Garda civilă din Spania a anihilat o bandă de români care jefuiau bănci. Hoții aruncau pur şi simplu în aer bancomatele folosind un explozibil artizanal cunoscut sub denumirea de „Mama lui Satan”, pentru că e preferat de teroriştii jihadişti.

Este pentru prima în Spania când o grupare infracţională utilizează acest timp de explozibil, foarte periculos, – în acțiuni care NU au legătură cu terorismul

Bandă a dat lovituri în mai multe țări din Europa, iar în Spania a jefuit mai multe bancomate – în Castilla-La Mancha și cel puțin unul în Valencia.

Operațiunea cu numel de cod „Damage” a început anul trecut”, la sfârşitul lui octombrie, după furtul de la un ATM dintr-o localitate mică, un oraş cu o mie de locuitori din regiunea Valencia.

Hoţii s-au ales cu o pradă de15.000 de euro. Însă ce a atras cel mai mult atenţia specialiştilor de la poliţie au fost … „daunele” provocate de explozibilul cu care a fost distrus bancomatul. De altfel, suflul exploziei a distrus în bună măsură sucursala bancară, unde nu era nimeni la acea oră de noapte.

Ancheta a fost preluată de Unitatea operativă a Gărzii civile, forţa de poliţie militarizată a Spaniei, similară cu Jandarmeria franceză sau Carabinierii din Italia.

Cercetările au dus la identificarea a doi suspecţi români – un bărbat şi o femeie. Deşi nu aveau o sursă cunoscută de venituri, păreau să trăiască pe picior mare. Foloseau mai multe maşini, iar deplasările lor au stârnit bănuieli. Vila unde locuiau din Ciudad Real – la 250 de kilometri distanţă de locul loviturii – era împânzită de camere de supraveghere şi senzori de perimetru.

Până la sfârşitul lui ianuarie, îndoielile anchetatorilor în legătură cu cei doi s-au risipit… Respectivii au aşteptat pe aeroportul Barajas din Madrid două persoane care veneau tot din România. Potrivit presei spaniole, care citează surse de la Gardă civilă, unul dintre aceştia s-a dovedit a fi expert în fabricarea explozibililor artizanali folosiţi în jafuri.

Este vorba despre triperoxid triacetonic, o substanţă cunoscută sub denumirea „Mama lui Satan”, pentru că este preferată de teroriştii jihasiti. Însă, niciodat până acum nu a mai fost identificată folosirea acestui exploziv în cazurile de criminalitate de drept comun din Spania. De asemenea, e prima dată când a fost capturată o cantitate nexplodata din această substanţă foarte periculoasă – aproape trei sferturi de kilogram, găsite la percheziţii, la o adresă folosită de membrii bandei.