Banda de inamici ai României loveşte din nou! După ce au făcut lobby puternic împotriva intrarii tarii noastre in Schengen acum “deontologii” ne explica de ce cazul Bastroe nu exista si cum Ucraina trebuie lăsată să distrugă Delta Dunării!

Dupa ce in cazul Schengen grupul organizat de defaimatori ai interesului national au atacat saptamani la rand explicand in publicatiile lor si pe toate platformele sociale posibile de ce Romania NU trebuie sa intre in spatiul de libera circulatie european, acum hienele digitale au descoperit un nou subiect sensibil pe care sa-l atace si sa-l sfasie.

24 feb. 2023, 22:31
Banda de inamici ai României loveşte din nou! După ce au făcut lobby puternic împotriva intrarii tarii noastre in Schengen acum “deontologii” ne explica de ce cazul Bastroe nu exista si cum Ucraina trebuie lăsată să distrugă Delta Dunării!

Cazul Bastroe si scandalul din Delta Dunarii este tratat de o serie de jurnalisti si publicatii online intr-o maniera absolut scandaloasa, fiecare articol si opinie reprezentand o insulta la adresa bunului simt pentru toti cititorii. Jurnalisti cu ani grei de servit interesele, discrete ce e drept, care ii comanda, au inceput acum sa bata cu pumnul in tastatura si sa publice materiale cu opinii “avizate” bineinteles, despre cotele apei Dunarii asa cum pana acum erau experti in lupta anticoruptie, justitie, legislatie, politica externa, virusologie, educatie etc.

Bastioanele intereselor potrivnice Romaniei sunt si de data asta aceleasi pe care RomaniaTV.net le-a dezvaluit intr-un material care la vremea respectiva a produs valva printre publicatiile cu finantare dubioasa, nu doar din piata libera, ci si din surse “alternative”, donatii, ONG-uri, fundatii etc. Razboiul de guerilla jurnalistica este dus si acum tot de aceeasi serie de “plutonieri” cu creionul dupa ureche care ne explica doct cum lucrarile de dragare de pe bratul Bastroe executate de Ucraina sunt cel mai bun lucru care i se poate intampla Romaniei. Ziaristi care stiu despre apele Dunarii cam cat stie Viorica Dancila gramatica ajung la audientele lor, modeste, dar influentabile cu o serie de “informatii” si opinii dintre cele mai viciate.

G4media este publicatia cu cele mai multe materiale care se pretind a fi impartiale, dar in relitate critica guvernul si in general administratia din Romania pentru ca a iscat scandalul Bastroe. Fara sa facem trimitere la aceste productii jurnalistice “deghizate” in stiri trebuie punctat faptul ca la G4Media activeaza cele 2 “pistoale mitraliera” ale jurnalismului de interes occidentalo-corporatist, Dan Tapalaga si Cristian Pantazi. Profesionisti si veterani ai razboielor cu mize mici din interes sau  convingere, cei doi au fost si protagonistii campaniei anti-Romania in Schengen. Strategia lor editoriala de defaimare cuprinzand o serie de tactici moderne de manipulare printre care inclusiv publicarea “stirilor” in limba engleza si trimiterea lor catre “sponsorii” care nu cunosc limba romana, dar platesc in euro jurnalismul independent.

Politica editoriala predominanta pe acest subiect este cea in care materialele sunt redactate pe ideea: “Ucraina a solicitat discutii la nivel de experti dar Romania nu a raspuns”. Ce incearca site-ul sa induca cititorilor sai este ideea, clasica deja, a unei Romanii incapabile sa se guverneze si sa-si administreze teritoriul. Cumva lumina este pusa pe politicienii de la Bucuresti care ar fi responsabili de faptul ca Ucraina adanceste masiv un canal ce poate afecta iremediabil Delta Dunarii atat din punct de vedere al bio-diversitatii, dar cat si din punct de vedere economica.

Inamicii Romaniei din presa! Cine sunt oamenii toxici din media care fac tot posibilul ca Romania sa ramana o tara UE de mana a doua! Cum au incercat sa dinamiteze obiectivul de tara nr 1 – Aderarea la spatiul Schengen!

Ioana Ene Dogioiu – spotmedia.ro – “Manipularea Bastroe. Când AUR suflă în ceafă”

Titlul opiniei este unul care aproape ca nu mai are nevoie de comentarii. Jurnalistia Ioana Ene Dogioiu, care s-a remarcat ultima data prin faptul ca a asteptat la usa biroului Laurei Codruta Kovesi pentru a-i lua si ea un interviu la comanda si la indigo cu cel luat de Dan Tapalaga, procurorului sef european, incearca acum o diversiune lipsita de sens. Pe scurt, ce vrea autorul sa spuna este ca PSD-ul e de vina pentru acest “scandal inventat” dupa ce au vazut in sondaje ca AUR a crescut foarte mult in cifre in ultima perioada. Ce? N-ati inteles nimic, pai nici nu trebuie ca nici doamna Dogioiu n-a inteles nimic mai mult despre situatia din Delta Dunarii, dar a emis si dansa o parere ca doar asta e jobul.

Redam mai jos cateva pasaje rupte din context care nu fac decat sa arate mai bine care este viziunea doamnei jurnalist despre acest caz:

“Având în vedere situația concretă, ar fi fost de așteptat ca Ucraina să aștepte să binevoiască partea română să iasă din indolențăE o țară în război, deci într-o situație cu totul excepțională, care presupune măsuri excepționale.” – practic e razboi deci orice este scuzabil si tolerabil. Totul pentru supravietuire… Slava!

Inamicii Romaniei – episodul 2! Noi adepti la secta anti-Romania in Schengen dupa discursul rezervat al lui Mark Rutte! Curiosul caz al institutiilor media “europene” din tara noastra: Deutsche Welle, RFI si Europa Libera

“Pe scurt, riscurile adâncirii canalului Bâstroe sunt locale, pentru populația de pești de acolo care rămâne fără hrana de pe fundul apei, însă fără niciun impact asupra Deltei, Pădurii Letea sau sturionilor” – mai citeaza dansa din expertiza dumneaei din domeniul piscicol.

“Pe termen lung, apariția unui al doilea canal navigabil în Deltă sigur că are efecte nocive. Pentru că poluează și artificializează Delta. Dar ce să vezi? România face asta de ani de zile fără ca cineva să dea în leșin.” – Deci daca noi nu suntem in stare sa conservam Delta Dunarii, de ce sa nu ii lasam si pe altii sa o distruga?, scrie pe spotmedia.ro.

Judecata de Joi, cu Cristian Tudor Popescu: Bastroe nu e Ucraina

Un alt nume greu, retras de ceva timp din activitatea competitionala de jurnalist din Romania, Cristian Tudor Popescu, a avut si el o perspectiva la fel de “originala”. Batranul Splinter al gazetariei, acest maestru care a antrenat multe “testoase ninja” in jurnalism, a avut acum un derapaj de zile mari. Exagerand vizibil, CTP arunca buzduganul tocmai in zona propagandei si a raspandacilor Kremlinului in cazul Bastroe, justificand cumva ca raul mai mare decat acest mic “incident” este ca Romania sa nu mai sustina neconditionat Ucraina, asta insemnand in viziunea fostului ziarist o “tradare a interesului national”.

Banda de inamici ai României nu se lasă! G4Media, derapaj grosolan în ziua în care Comisia Europeana cere aderarea Romaniei la Schengen! Dan Tapalaga şi locotenenţii sabotează până în ultima clipă obiectivul strategic nr 1. al ţării!

“În schimb, a nu mai sprijini Ucraina e un gest de trădare a interesului național. Căci Rusia lui Putin nu se află în război doar cu Ucraina, dar și cu SUA și Europa,…”

“Nu există nicio legătură între vechea problemă Bâstroe și susținerea Ucrainei de către România. Una-i una, alta-i alta. Acest diferend nu trebuie abordat altfel decât diplomatico-juridic, făcând apel la legislația și organismele europene de judecată.” mai explica domnul Popescu de ce nu ar trebui sa se faca prea mare valva pe acest subiect. Sa lasam diplomatia sa o rezolve si legislatia europeana, daca se poate in ani de zile de procese greoaie si birocratice.

Finalul interventiei sale la Europa Fm este unul apoteotic: “Iată de ce, gesturile incorecte ale Ucrainei, care nu trebuie trecute cu vederea, nu mă vor determina vreodată să n-o mai susțin în lupta ei de apărare.” Singura excepţie a fost un atact voalat la adresa lui Klaus Iohannis, după ce preşedintele „a mângâiat pe cap” regimul Zelenski în problema Bastroe.

Ce spune Ioana Lupea despre cazul Bastroe

Sabina Fati – Capcana Bîstroe sabotează azimutul României?

Ultima, dar nu cea din urma voce care canta dupa aceeasi partitura ca si ceilalti de mai sus este jurnalista Sabina Fati, o scriitoare de nisa care de fiecare data cand prinde un colt de internet disponibil publica una dintre opiniile sale, putine dar ferme. Adevarul, Romania Libera, Radio Europa Libera, Deutsche Welle sunt doar cateva dintre institutiile media care o gazduiesc pe autoare cu textele sale. Asa cum era de asteptat Sabina Fati a politizat la maximum discutia despre lucrarile de dragare de pe Canalul Bastroe. Fara sa-si aroge vreun drept de experta, ea a facut ce stie dansa mai bine, a dat vina pe politicienii romani ca sunt incompetenti si corupti si d-asta Ucraina trebuie lasata sa faca lucrari necontrolate de adancire a canalului Bastroe. Fara niciun efort de a lega logic aceste 2 evenimente Sabina Fati se arunca inocent intr-o serie de fraze precum:

“România trebuie să se hotărască dacă sunt mai importante neînțelegerile de pe axa București-Kiev sau dacă prioritatea trebuie să fie susținerea necondiționată a Ucrainei în războiul de apărare pe care-l duce cu Rusia.” Ati inteles, da? Accentul pus pe “sustinerea NECONDITIONATA” asa intelege doamna Fati ca ar trebui sa functioneze Romania in raport cu Ucraina.

Intr-un text aproape “copy paste” cu cel al Ioanei Dogioiu, Sabina Fati arunca cu nume de politicieni, cu nume de partide si cu legaturi si interese de orice fel. “PSD și PNL ar vrea să joace pe cartea patriotismului problemele apărute în relația cu Ucraina, numai că jocul le depășește” este concluzia usor “savanta” a doamnei scriitoare care bineinteles ca aduce si AUR in discutie.

Pe scurt editorialul doamnei Fati s-a dus pe apa Dunarii atunci cand cu siguranta si fermitatea unui fin cunoscator ne explica cum de vina sunt toti politicienii de la Bucuresti ca nu sustin neconditionat Ucraina in razboiul cu Rusia.