Bangkok-ul angajează vânători de crocodili

Teama că apele care s-au revărsat în Bangkok, în urma inundaţiilor, sunt infestate cu crocodili au determinat autorităţile oraşului să înfiinţeze unităţi speciale de capturare a temutelor reptile.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 12:21
Bangkok-ul angajează vânători de crocodili

Incidentele cu crocodili care înotată în apropierea sau chiar în interiorul locuinţelor inundate ori pe străzile transformate în canale ale Bangkok-ului le dau fiori locuitorilor metropolei asiatice, deşi până acum nu a fost raportat niciun incident periculos, relatează canalul de televiziune NewsAsia.

Crocodilii atacă oamenii numai atunci când se simt ameninţaţi. Dealtfel aceste reptile se tem de oameni în aceeaşi măsura în care noi ne temem de ele. Toate aceste cunoştinţe despre viaţa crocodililor nu aduc, însă, nici cea mai mică uşurare locuitorilor metropolei thailandeze inundate, care relatează situaţii în care animalele feroce le-au înşfăcat găinile sau câini din gospodării.

Din acest motiv Departamentul Piscicol al autorităţii agricole a oraşului a înfiinţat patrule profesioniste de vânători de crocodili. Pe lângă vânarea animalelor patrulele desfăşoară şi o campanie de liniştire şi informare a populaţiei.

Mulţi thailandezi au reclamat, în mod greşit, atacuri ale crocodililor deşi nu făcuseră decât să calce sau să atingă, prin apa tulbure, tot felul de resturi pe care le-au confundat cu reptile.

Vânătorii le-au explicat oamenilor că nu e nevoie să încerce să ucidă animalele. Acestea sunt anihilate de experţi şi transportate în regiuni sigure şi nu vor fi omorâte decât în cazuri extreme.