Bani de la Guvern. 3.000 de lei pentru fiecare elev român, care îndeplinește următoarele cerințe

Guvenrul României ia în calcul să ofere stimulente financiare cu valoare cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei elevilor cu performanțe excelente la îmvățătură. La nivel național, sute de copii ar putea beneficia de acești bani. 

20 oct. 2022, 09:55
Bani de la Guvern. 3.000 de lei pentru fiecare elev român, care îndeplinește următoarele cerințe

Proiectul de hotărâre guvernamentală este dezbătut în această săptămână la Palatul Victoria. Actul normativ prevede faptul că elevii din ciclul preuniversitar ar putea beneficia de stimulente cu sume cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei. Sute de elevi îndeplinesc condițiile necesare pentru a primi banii de la stat.

Potrivit proiectului de HG (Hotărâre de Guvern), elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2022 ar urma să primească suma de 1.000 de lei. 221 de copii din întreaga țară sunt eligibili.

De asemenea, absolvenții de liceu care au susținut examenul de Bacalaureat 2022 și au reușit să obțină media 10.00 în iunie-iulie 2022 ar urma să primească 3.000 de lei net. 162 de tineri sunt eligibili.

După ce proiectul va fi aprobat de Guvern și va fi publicat în Monitorul Oficial, actualul ministrul al Educației, Ligia Deca, va comunica lista celor care vor beneficia de cei 1.000 de lei, respectiv 3.000 de lei.

Succesorul lui Sorin Cîmpeanu va decide procedura de acordare a stimulentelor pentru elevii de 10 la Evaluarea Națională 2022, respectiv la Bacalaureat 2022, respectiv data exactă la care vor fi virați în conturi.

 

Noi ajutoare financiare pentru români, anunţate de Nicolae Ciucă

 

Între timp, Guvernul pregătește și alte pachete de ajutoare pentru populație.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că ieri Comisia Europeană a decis să disponibilizeze 10% din fondurile de coeziune. Potrivit premierului, la nivelul întregii Uniuni Europene discutăm de aproximativ 40 de miliarde de euro, bani care vor fi alocaţi pentru sărăcia energetică, pentru asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri şi pentru susţinerea cetăţenilor vulnerabili.

Noi ajutoare financiare pentru români, anunţate de Nicolae Ciucă în debutul şedinţei de Guvern. Banii vor fi alocaţi pentru a ajuta populaţia să treacă mai uşor peste această iarnă.

„Ne-am întâlnit luni după-amiază cu reprezentanţii din sectorul energetic, am dorit să avem o discuţie prin care să ne asigurăm că cetăţenii şi economia beneficiază în continuare de energie şi gaze, în condiţii acceptabile. Astfel, ne-am întâlnit cu furnizorii şi distribuitorii, pentru a discuta toate aspectele legate de măsurile guvernamentale pe care le-am luat în ultimul an şi să stabilim cu cei implicaţi în sectorul şi în procesul de implementare atât instituţii publice cât şi societăţile din domeniu, modul în care putem să adaptăm pachetul de măsuri astfel încât să fie sustenabil şi să ofere predictibilitate”, a spus premierul Ciucă.