Ministrul Educaţiei insistă pe renunţarea la media din anii de gimnaziu pentru admiterea la liceu: Feedback-ul este foarte bun pe acest subiect

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că modificarea legislativă care elimină media din clasele V-VIII din calculul notei de admitere la liceu a fost primită cu satisfacţie, feedback-ul primit după schimbarea regulii pentru elevii care sunt acum în clasa a opta fiind unul ”foarte bun”.

29 sept. 2022, 08:29
Ministrul Educaţiei insistă pe renunţarea la media din anii de gimnaziu pentru admiterea la liceu: Feedback-ul este foarte bun pe acest subiect

Ministrul Educaţiei insistă pe renunţarea la media din anii de gimnaziu pentru admiterea la liceu. Sorin Cîmpeanu spune că „feedback-ul este foarte bun pe acest subiect”.

„Toată lumea ştie şi nimănui nu-i convine să intre în competiţie elevi cu aceeaşi notă, în spatele notei stând competenţe total diferite. Nota 10 într-un colegiu care dă olimpici nu are în spate acelaşi nivel de pregătire, aceleaşi competenţe precum nota 10 dintr-o şcoală în care nimeni nu ia Evaluarea Naţională sau Bacalaureatul. Sper că a înţeles acest lucru. Şi atunci creează o competiţie mai echitabilă”, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu, la TVR Info.

Citeşte şi: „Eşti varză! Analfabetă! Hai, lasă boceala!”. O învăţătoare de la Şcoala 79 din Bucureşti înregistrată când jigneşte şi ţipă la elevii săi. Conducerea şcolii o apără: Are doar „un timbru impunător”

Vă reamintim că din anul şcolar 2022 – 2023 se schimbă modul de actul pentru admiterea la liceu. Astfel, media obţinută în cei patru ani de gimnaziu nu vor mai fi luaţi în calcul la admiterea la liceu.

Citeşte şi: Ministrul Muncii îi linişteşte pe părinţi: Nu există în Guvern nicio gândire pentru trecerea şcolilor în online