Bani de la Guvern pentru disponibilizaţii din Valea Jiului şi de la Compania Naţională a Uraniului

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind măsuri de protecţie socială pentru persoanele disponibilizate din Valea Jiului şi cele care urmează a fi disponibilizate de la exploatările miniere de uraniu neperformante de la Compania Naţională a Uraniului S.A.

24 iun. 2021, 16:35
Bani de la Guvern pentru disponibilizaţii din Valea Jiului şi de la Compania Naţională a Uraniului

Bani de la Guvern pentru disponibilizaţii din Valea Jiului şi de la Compania Naţională a Uraniului. Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind măsuri de protecţie socială pentru persoanele disponibilizate din Valea Jiului şi cele care urmează a fi disponibilizate de la exploatările miniere de uraniu neperformante din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului S.A., a anunţat Florin Cîţu.

„Este vorba de categoriile de persoane disponibilizate – vorbim de cele din Valea Jiului sau din zona minieră – care o să beneficieze de măsuri de protecţie socială, din cadrul operatorilor economici care sunt afectaţi de politica de decarbonare a Uniunii Europene, întrucât utilizează combustibili fosili, precum şi persoanele care urmează a fi disponibilizate din cadrul exploatărilor miniere uraniu neperformante din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului SA. Este un program pe care l-am prezentat deja, care se derulează până în 2030, şi prin acest act normativ începem şi alocăm sumele respective pentru persoanele disponibilizate”, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Florin Cîţu explică votul împotriva reexaminării cerute de Klaus Iohannis la educația sexuală: „A fost o eroare”

Florin Cîţu a precizat că, în prezent, numărul estimat de persoane care vor fi disponibilizate până în 2025 este de 9.000, anume 2.239 la societatea Complex Energetic Hunedoara, 282 de persoane la Compania Naţională a Uraniului, 6.484 de persoane la societatea Complexul Energetic Oltenia.

Citeşte şi: Premierul Cîţu nu vrea schimbarea buletinelor: „Nu am argumentele care să susțină ideea scoaterii adresei din cartea de identitate”


loading...
Partenerii noștri