Bani de la guvern pentru români! Gabriela Firea și Marius Budăi (PSD) au elaborat proiectul. Cine va beneficia de sprijin

Gabriela Firea, ministrul Familiei și Marius Budăi, ministrul Muncii, au anunțat elaborarea unui proiect comun, în sprijinul celor mai săraci dintre români.

24 aug. 2022, 10:47
Bani de la guvern pentru români! Gabriela Firea și Marius Budăi (PSD) au elaborat proiectul. Cine va beneficia de sprijin

Parteneriatul dintre Firea și Budăi presupune elaborarea unui proiect prin care vor fi majorate plafoanele pentru serviciile sociale. Anunțul a fost făcut miercuri, de către fostul primar al Bucureștiului.

„Mă bucur să anunţ că am iniţiat, împreună cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, un proiect de act normativ deosebit de important, prin care sunt actualizate standardele de cost pentru serviciile sociale.

Acestea reprezintă suma minimă pentru cheltuielile anuale necesare furnizării unui serviciu social”, a declarat Gabriela Firea, pe Facebook.

 

Bani de la guvern! Cine va beneficia de ajutoarele stabilite de către Gabriela Firea și Marius Budăi

 

Copiii, persoanele cu dizabilități, persoanele vârstnice și cele care sunt predispuse violenței domestice sunt beneficiarii proiectului.

„Astfel, majorăm standardele de cost pentru serviciile sociale destinate protecţiei şi promovării drepturilor copilului, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice, precum şi cele pentru serviciile sociale destinate prevenirii şi combaterii violenţei domestice. 

(…) Ultima actualizare a acestora a avut loc în urmă cu doi ani, aşa încât măsurile sunt nu doar necesare, ci şi urgente, având în vedere ritmul galopant în care au crescut, în ultima perioadă, preţurile pentru energie sau pentru bunurile de larg consum. Aceşti bani reprezintă singura sursă de acoperire a nevoilor de bază, pentru că şi ei au dreptul la un trai decent!”, a mai transmis ministrul Familiei.

Ministrul Firea susține că principala sa preocupare va rămâne sprijinul acordat copiilor abandonați.

„Grija pentru copiii abandonaţi a fost una dintre priorităţile mandatului la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, încă de la început (…)

Apreciez în mod deosebit eforturile colegilor mei de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie de a găsi cele mai bune soluţii pentru ei. De asemenea, salut implicarea colegilor din Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, pentru susţinerea persoanelor cu dizabilităţi şi a celor vârstnice. Este obligaţia noastră să îi ocrotim, să încercăm să le oferim cât mai multe şanse pentru un trai decent”, a mai transmis Firea.