Gabriela Firea îl distruge pe Nicuşor Dan după accidentul din clădirea primăriei: „Nu mai tolerez minciuni din partea lui! Situaţia putea fi evitată, dar nu l-a interesat. Prezint DOCUMENTELE!”

Un copil a fost rănit luni la prânz în incinta Primăriei Capitalei. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor şi l-a transportat pe copil la spital.

23 aug. 2022, 18:23

Băiețelul de 7 ani peste care a căzut o statuetă în sediul Primăriei Capitalei are un traumatism cranian, iar starea lui este critică. În prezent, este internat în secţia de ATI de la Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”.

Gabriela Firea susţine că apărarea lui Nicuşor Dan, conform căruia clădirea primăriei ar funcţiona fără avize de securitate, iar statuia care a strivit copilul ar fi fost instalată de fostul primar, ar fi total falsă, prezentând în acest sens şi documente doveditoare.

„Ce s-a întâmplat ieri în clădirea Primăriei Capitalei este un accident tragic! Mă rog pentru sănătatea băiețelului lovit de statuie și sper să își revină cât mai repede. Aș fi făcut asta în liniște, fără comentarii, dar e nevoie să fac niște precizări.

Actualul primar general încearcă să arunce vina către mine și în acest caz, spunând că statuia respectivă se află în primărie din timpul mandatului meu. Și clădirea primăriei era acolo de pe vremea mea, ba chiar și de pe vremea celorlalți primari generali, din 1990 încoace, când clădirea construită între anii 1906-1910 a început să funcționeze ca sediu al Primăriei Generale. Și statuile, Simfonie Roz și Simfonie Neagră, sunt în clădire cu mult înainte să ajung eu acolo: au fost cumpărate încă din anul 2010 pentru a ajunge în sediul primăriei și se află în lista monumentelor de for public ale Municipalității.

O spun clar, este un accident nefericit! Totuși, situația putea fi evitată dacă Nicușor Dan nu lua, plin de avânt triumfal, măsura populistă de a permite accesul cetățenilor pe ușa din față a clădirii. Acest acces nu era întâmplător permis doar delegațiilor oficiale pe ușa principală a clădirii. Scenariul de securitate la incendiu aprobat de ISU stabilește că cetățenii pot intra în primărie pe cele două intrări laterale din strada Ellie Radu și strada Anghel Saligny. Însă Nicușor Dan se hrănește din declarații populiste. Pe primarul general nu l-a interesat ce a spus ISU referitor la siguranța oamenilor, ci doar propria imagine. Așa au apărut, din păcate, consecințele nedorite ale unei acțiuni făcute pentru “ a da bine” în spațiul public.

Citeşte şi: Victor Ponta: „În 2014 exportam energie, în 2022 importăm cea mai scumpă energie din Europa. Asta e ‘România lucrului bine făcut’”

În disperarea de a găsi justificări pentru lipsa de rezultate și pentru a induce ideea că sediul primăriei nu este o clădire sigură, Nicușor Dan emite senin încă o minciună gogonată! Primarul “ Nu știu dar vorbesc” susține că Primăria Capitalei funcționează într-o clădire nerecepționată.

Ghinion. Clădirea din bd Regina Elisabeta nr 47, a cărei reabilitare s-a terminat în 2016, la insistențele mele de a muta angajații în sediul de drept al primăriei de vis-a-vis de Cișmigiu, pentru a nu mai plăti o chirie imensă pentru sediul provizoriu, ARE RECEPȚIA la terminarea lucrărilor, așa cum puteți vedea în această postare.

Prezint mai jos documentul semnat de reprezentanții PMB, ISC, ISUBIF, Ministerul Culturii, constructor, consultant și proiectant în 2017! Sunt 5 ani de când modernizarea clădirii din Bd. Regina Elisabeta nr. 47 A FOST FINALIZATĂ! Și spun cu toată răspunderea că acest imobil este printre cele mai sigure din București.

Procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr. 4382/28.11.2017 se află în sediul primăriei, la Direcția Generală Investiții. Nicușor Dan putea să ceară hârtiile sau măcar o informare despre situație de la actualul director impus de Ludovic Orban.

Nu mai tolerez minciuni din partea lui Nicușor Dan! Sunt doi ani de când e primar general și trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propriile vorbe. Fie că și le amintește, fie că nu. Exemple sunt nenumărate. Dar mă tem că Nicușor Dan are resurse nelimitate în domeniul minciunilor și a promisiunilor niciodată onorate.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citeşte şi: PSD sare la gâtul ministrului Energiei: „Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu!” / Ionuţ Stroe: Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări