Bani de la stat ca să te muți în aceste zone. Primele relocări ar putea avea loc în vară

Un stat european oferă bani mulţi familiilor, indiferent de naționalitate, care acceptă să se mute pe insulele sale. Măsura adoptată de autoritățile locale este menită să ducă la creșterea populației în aceste zone.

26 mai 2022, 12:00
Bani de la stat ca să te muți în aceste zone. Primele relocări ar putea avea loc în vară

Autorităţile scoţiene au anunţat că oferă ajutoare de 50.000 lire sterline familiilor care acceptă să se mute pe insulele sale. Măsura este menită să ducă la refacerea populației în aceste zone, iar banii sunt acordați în semn de „bun venit”. Guvernul scoțian a precizat că intenționează să ofere 100 de obligațiuni, a căror cost total se va ridica la 5 milioane de lire sterline.

Citeşte şi: Prinţul Charles a ajuns în România. Moştenitorul coroanei britanice a fost primit de preşedintele Iohannis şi de premierul Ciucă

Bani de la stat ca să te muți în insulele scoţiene

Insulele de Vest și Orkney au înregistrat în ultimul an cele mai mari creșteri ale prețurilor locuinţelor, peste 20%, potrivit datelor Registers of Scotland, ceea ce face ca valoarea obligațiunilor insulare propuse de autorităţile scoţiene să fie mai puțin atractivă. Cu toate acestea, Guvernul a anunţat că nu dă înapoi, iar primele obligaţiuni urmează să fie emis „în vară”.

„Depopularea este una dintre cele mai mari amenințări la adresa comunităților noastre insulare. Orice putem face pentru a inversa tendințele de depopulare ar trebui încurajat. Aceste obligațiuni îi vor ajuta pe oameni să cumpere case, să înceapă afaceri și, în alt mod, să-și facă viața aici pe termen lung”, a declarat parlamentarul scoțian Alasdair Allan, reprezentant al Insulelor de Vest, citat de The Times.

Citeşte şi: Mii de petrecăreți au luat cu asalt barurile din Londra și au creat un adevărat haos. Britanicii și-au făcut de cap în aburi de alcool

Deşi nu toţi scoţienii văd cu ochi buni măsura, propunerea a atras atenţia multor oameni, în special a unora care provin din zone îndepărtate, cum ar fi America de Sud, și care își doresc să înceapă o viață nouă în Scoția.