Bani GRATIS de la stat pentru o categorie de români! 2.000 de lei direct la tine în cont dacă îndeplinești aceste condiții

Vești bune pentru o categorie de români! Sprijin financiar pentru familiile care îndeplinesc aceste condiții. Pot să primească între 2.000 și 5.000 de lei lunar. Iată despre ce este vorba.

24 oct. 2023, 17:31
Bani GRATIS de la stat pentru o categorie de români! 2.000 de lei direct la tine în cont dacă îndeplinești aceste condiții
Bani GRATIS de la stat pentru o categorie de români! 2.000 de lei direct la tine în cont dacă îndeplinești aceste condiții

Vești bune pentru o categorie de români! O nouă măsură care promite un ajutor financiar semnificativ pentru familii a fost adoptată în mod tacit de către Senatul României. Acest demers este făcut pentru a susține creșterea natalității de la noi din țară, care în ultimii ani au înregistrat o pantă descendentă.

Citește și: Raport îngrijorător: 58% dintre adulţii români sunt supraponderali. Peste 25% dintre copii au o greutate peste media normală

Conform noilor norme, familiile care au mai mult de doi copii vor putea să se bucure de o indemnizație lunară, egală cu cel puțin un salariu minim net, iar acest lucru nu va depinde de veniturile familiei. Totuși, în funcție de numărul de copii, sumele se pot ridica la mai mult de 2.000 de lei, ajungând chiar la peste 5.000 de lei.

Conform propunerii, persoanele care au în întreținere trei sau mai mulți copii cu vârsta de până la 18 ani vor primi o indemnizație lunară neimpozabilă și care nu poate fi supusă executării silite, cu excepția cazurilor în care a fost acordată în mod necuvenit. Suma va varia în funcție de numărul de copii:

  • Echivalentul unui salariu minim pentru trei copii
  • 1,5 salarii minime nete pentru cei cu patru copii
  • Două salarii minime nete pentru cei cu cinci copii
  • 2,5 salarii minime nete pentru familiile cu șase sau mai mulți copii.

Potențialii beneficiari trebuie să aibă venituri impozabile provenite din salarii sau pensii, indiferent de suma acestora. În plus, mamele aflate în concediu de creștere a copilului trebuie să fi obținut venituri impozabile în cel puțin 12 luni din ultimele 24 de luni înainte de nașterea sau adopția copilului.

Pentru a fi eligibili pentru această măsură, părinții sau persoanele care îi întrețin trebuie să fie cetățeni români cu domiciliul în România, iar copiii pe care îi întrețin trebuie să fie înregistrați la o unitate de învățământ după împlinirea vârstei de trei ani.

Este important de menționat că aceste reguli nu au fost încă puse în aplicare. Proiectul de lege trebuie să fie aprobat de Camera Deputaților, care are puterea de decizie, și să fie publicat în Monitorul Oficial pentru a deveni efectiv, conform informațiilor de la Antena 3.

Citește și: Lovitură grea pentru 60% dintre români. Ce solicită 7 din 10 români la angajare