Bani gratis pentru creşă şi grădiniţă. Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a primi 1.500 de lei

Părinții din România au posibilitatea de a primi un sprijin financiar substanțial pentru a acoperi taxele la creșă sau grădiniță, ajungând până la suma maximă de 1.500 de lei pentru fiecare copil. Acest sprijin financiar vine direct de la angajator și este o inițiativă menită să ușureze povara financiară a familiilor care își trimit copiii la instituții de învățământ timpuriu.

10 ian. 2024, 08:05
Bani gratis pentru creşă şi grădiniţă. Ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a primi 1.500 de lei
Bani gratis pentru creşă şi grădiniţă. Ce trebuie să faci pentru a primi 1.500 de lei

Bani gratis pentru creşă şi grădiniţă. Costurile pentru educația timpurie a copiilor pot varia considerabil, lunar, în funcție de alegerea între instituții publice sau private. Părinții plătesc lunar sume cuprinse între câteva sute și câteva mii de lei pentru a asigura o educație de calitate pentru cei mici. În instituțiile private, costurile pot ajunge și la 2.500 de lei lunar pentru fiecare copil, în timp ce în cele de stat se plătește mai puțin, dar locurile sunt limitate.

Facilitatea oferită părinților anul acesta vine sub forma unui sprijin financiar direct din partea angajatorului, fiind disponibilă pentru românii angajați în companii plătitoare de impozit pe profit. Suma maximă acordată este de 1.500 de lei pentru fiecare copil, iar această sumă va fi dedusă de către companii din impozitul pe profit.

Citeşte şi: Românii care trebuie să primească 400 de lei în plus la salariu de la 1 ianuarie 2024. Nu contează dacă sunt angajaţi la stat sau la privat

Cornel Grama, analist fiscal, a subliniat că acești bani nu provin de la Guvern, ci sunt oferiți opțional de către angajator. Este un venit neimpozabil pentru salariat, iar angajatorul poate alege să ofere această facilitate înlocuind alte taxe precum CAS, CASS și impozit.

„Banii ăștia nu vin de la Guvern, vin de la angajator și doar dacă el vrea. Deci este opțional. La salariat este un venit neimpozabil. Dacă angajatorul vrea să mărească salariul omului ca să nu plătească CAS, CASS, impozit, atunci poate să îi ofere această facilitate”, a declarat Cornel Grama, citat de Digi24.

Citeşte şi: România, cele mai mici preţuri la benzină din UE în ianuarie 2024. Care sunt ţările cu cel mai mic cost al motorinei VEZI TABEL

Anul trecut, peste 530.000 de copii erau înscriși în grădinițele private și cele de stat, în timp ce alți 30.000 erau în creșe. Prin această nouă măsură, se dorește să se sprijine părinții în asigurarea unui start educațional bun pentru cei mici, contribuind astfel la creșterea accesului la educație timpurie în România.