Bani mai mulţi de la stat pentru aceşti români. Klaus Iohannis a semnat decretul

Klaus Iohannis a semnat legea care prevede creşterea ajutoarelor sociale. Potrivit propunerii legislative, valoarea indicatorului social de regerinţă urmează să se actualizeze, din oficiu, în fiecare an la 1 martie.

28 iul. 2021, 18:54
Bani mai mulţi de la stat pentru aceşti români. Klaus Iohannis a semnat decretul

Bani mai mulţi de la stat pentru aceşti români. Klaus Iohannis a semnat decretul privind legea care prevede ca valoarea indicatorului social de referinţă (ISR) să se actualizeze, din oficiu, în fiecare an, la data de 1 martie, cu rata medie anuală a inflaţiei din anul precedent. Potrivit noilor reglementări, toate ajutoarele sociale vor crește.

Bani mai mulţi de la stat pentru aceşti români

Citeşte şi „S-a aplicat şi la alţii!”. Raed Arafat explică de ce ar putea fi interzis accesul persoanelor nevaccinate în mall

Indicatorul social de referinţă se foloseşte, în principal, la calcularea indemnizaţiei de şomaj şi a ajutoarelor pentru încălzire. După ce propunerea legislativă va intra în vigoare, actualizarea ISR se va face începând cu 1 martie 2022. De asemenea, valoarea anuală a indicatorului social de referinţă este avută în vedere la elaborarea legilor bugetare anual, aşa cum este prevăzut în propunere, potrivit Ziarul Financiar. 

Valoarea indicatorului social de referinţă este stabilită în prezent la 500 lei.

Indicatorul social de referinţă este definit în legislaţie drept unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează prestaţiile băneşti – cu excepţia indemnizaţiei de şomaj – suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în vederea încadrării în muncă a anumitor categorii de persoane.

Pentru ca această propunere legislativă să intre în vigoare mai trebuie publicată în Monitorul Oficial.

Citeşte şi Florin Cîţu anunţă „creștere economică bazată doar pe investiții, nu pe consum” în România