SCANDAL în biserică. Preoţi îndepărtaţi pentru că nu dau BIRUL către Episcopie fac dezvăluiri despre ŞPĂGI

Mai mulţi preoţi din Bârlad au fost mutaţi în alte parohii pentru că nu au reuşit să plătească birurile impuse de Episcopie.

19 nov. 2014, 08:30
SCANDAL în biserică. Preoţi îndepărtaţi pentru că nu dau BIRUL către Episcopie fac dezvăluiri despre ŞPĂGI

Credincioşii s-au revoltat şi au făcut scandal în biserică în momentul în care s-au trezit cu alţi preoţi. Trei preoţi au fost mutaţi din Bârlad în sate îndepărtate pentru că nu şi-au achitat datoriile către Episcopia Huşilor, potrivit România TV.

Unul dintre ei a rupt tăcerea şi a făcut dezvăluiri despre şpăgile pe care le cer mai marii bisericii: „Din cauza banului, de asta. Am nişte datorii de dat la Protoierie, datorii care vin din plasele pe care ni le-au dat: cărţi, mai multe, pe care noi nu le-am vândut, nu le-a cumpărat nimeni, dar de plătit trebuie să le plătim. 20.000 de euro i s-au cerut tatălui meu ca să nu-l scoată la pensie. I-a zis protopopul «du-te şi dă-i episcopului 20.000 de euro şi te lasă acolo până mori»”.

Citeşte şi SCANDAL în SĂNĂTATE. Preoţii îi îndeamnă pe credincioşi să REFUZE cardurile de sănătate

Datoria preotului se ridică la 24.000 de lei. Şi ceilalţi doi colegi ai săi au de dat bani pentru că nu au reuşit să vândă cărţi, calendare sau alte obiecte de cult. Supăraţi că preoţii care au slujit ani de zile în bisericile lor au fost mutaţi, enoriaşii au făcut scandal la biserică.

Enoriaşii din parohia Spiridon 2 vor să strângă bani ca încet-încet să-i achite datoria. Reprezentanţii Episcopiei Huşi nu au făcut niciun comentariu.