Bani pentru oamenii din Bucureşti care se oferă să fie testaţi pentru coronavirus. Ce implică proiectul Primăriei Capitalei

11.000 de bucureşteni vor fi testaţi pentru coronavirus, iar aceştia vor primi şi bani. Fiecare voluntar va fi plătit cu 200 de lei, cu condiţia să fie asimptomatic. Asta prevede un proiect pe care Consiliul General al Municipiului București îl va dezbate, luni, 11 mai.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 07:18
Bani pentru oamenii din Bucureşti care se oferă să fie testaţi pentru coronavirus. Ce implică proiectul Primăriei Capitalei

Proiectul „Testăm pentru București” prevede un „sprijin financiar” în valoare de 200 de lei pentru fiecare persoană care va fi testată la coronavirus, cu teste de tip Real Time PCR, transmite Digi24.

Cei care vor să se ofere voluntari trebuie să fie asimptomatici. Proiectul prevede testarea a 11.000 de oameni.

„Beneficiarii proiectului vor fi cetățenii Municipiului București, care vor solicita în mond voluntar înscrierea în cadrul proiectului și nu se află în categoriile definițiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus”, se arată în proiectul, care se va derula pe tot parcursul anului 2020.

Bugetul total al proiectului este de 2.233.000 milioane de lei, dintre care 2,2 milioane de lei vor merge către plata voluntarilor, 30.000 de lei către realizarea unei aplicații de înscriere a acestora, iar 3.000 de lei pentru găzduirea aplicației.

CORONAVIRUS. Gabriela Firea: „Testarea în masă este blocată în Bucureşti. La nivelul altor judeţe văd că se poate”

La sfârşitul lunii martie, primarul general Gabriela Firea şi profesorul Adrian Streinu Cercel anunţau un plan de testare a bucureştenilor pentru noul coronavirus. Acordul semnat cu Institutul „Matei Balș” prevedea testarea unui eșantion 10.500 de bucureșteni cu teste rapide cumpărate de Primăria Capitalei sau primăriile de sector.

După ce a anunțat proiecul de testare în masă a bucureștenilor, fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, a demisionat. Planul a fost criticat de premierul Ludovic Orban și nu are avizul Guvernului.

Gabriela Firea, despre lipsa unui program de testare pentru coronavirus. „Probabil avem 15-16.000 de infecţii sau chiar mai mult”