Bănicioiu: Declaraţiile recente cu privire la emigranţii români sunt jignitoare, iresponsabile şi populiste

Vicepreşedintele PSD Nicolae Bănicioiu consideră că recentele declaraţii ale unor politicieni europeni, între care şi eurodeputatul german Elmar Brok, 'cu privire la emigranţii români sunt jignitoare, iresponsabile şi populiste', transmite Agerpres.

10 ian. 2014, 09:24
Bănicioiu: Declaraţiile recente cu privire la emigranţii români sunt jignitoare, iresponsabile şi populiste

Social-democratul afirmă că alegerile europarlamentare din acest an ar trebui să creeze contextul necesar promovării valorilor comune ale Uniunii Europene, şi nu ar trebui să fie ‘nicidecum o trambulină pentru propuneri extremiste sau xenofobe’.

‘Dreptul la liberă mişcare pe teritoriul Uniunii Europene este asigurat şi pentru forţa de muncă, el reprezentând principiul pe baza căruia România a devenit principalul furnizor de personal medical pentru Germania domnului Brok, în faţa Greciei sau Austriei. Potrivit unor date oficiale, 2.704 medici români au ales să muncească în Germania în 2012. Astfel de emigranţi români nu sărăcesc ţara de destinaţie, ci aduc un imens beneficiu societăţii în care trăiesc’, subliniază ministrul Tineretului şi Sportului.

În opinia lui Bănicioiu, recentele declaraţii îndreptate împotriva imigranţilor români vin să întărească ideea potrivit căreia partidele europene de centru-dreapta trec printr-o criză de credibilitate, ceea ce ar putea reprezenta un câştig pentru stânga eşichierului politic european.

Ministrul social-democrat reiterează faptul că sănătatea este o prioritate a guvernării, care va face ‘toate eforturile’ pentru ca emigrarea să devină ‘o opţiune pentru tot mai puţini medici din România’.

Bănicioiu arată că România are capacitatea de a produce ‘un plus de valoare’ în Uniunea Europeană iar Guvernul pe care îl reprezintă se va implica activ pentru păstrarea în ţară şi a altor categorii profesionale.

VEZI SI:

Cei mai mulţi medici străini din Germania sunt ROMÂNI