Bănicioiu, despre proiectul de lege privind vaccinarea: Nu este forma finală. Va fi dezbătut în Parlament

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și-a manifestat speranța că proiectul de lege privind vaccinarea va fi finalizat până la sfârșitul anului, după care urmează să fie dezbătut în Parlament.

01 oct. 2015, 08:32
Bănicioiu, despre proiectul de lege privind vaccinarea: Nu este forma finală. Va fi dezbătut în Parlament

Acesta este un proiect elaborat de un grup de lucru format din specialiști, epidemiologie, medici de familie, reprezentanți ai Ministerului, ai Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale. Aceasta nu este forma finală a proiectului, nici în ceea ce privește sancțiunile. Totul poate fi dezbătut și va fi dezbătut în Parlament, pot fi aduse amendamente, pot fi aduse sugestii în continuare și la MS, dar totuși acest draft pe care ni l-au înaintat specialiștii trebuie luat foarte serios în considerare. Mie mi se pare o propunere destul de reușită, este adevărat că am și eu câteva amendamente legate de această problemă, a celor care să zicem că refuză vaccinul, părinții refuză și atunci ar avea o problemă de a-și continua activitatea școlară. Aici este singura chestiune unde mai putem să discutăm„, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, cu prilejul festivității de deschidere a evenimentului „Zilele Institutului Clinic Fundeni.

Citeşte şi Vaccinuri OBLIGATORII pentru înscrierea copilului la grădiniţă şi şcoală. Care sunt amenzile

El a precizat că pune foarte mare accent pe ceea ce spun specialiștii în domeniu dar și pe practica europeană.

Eu sper ca acest proiect să fie finalizat cât mai repede, adică anul acesta. Cred că poate trece prin Parlament. Are de trecut prin Comisia de sănătate din Senat, Comisia de sănătate din Cameră pentru a intra în vigoare așa cum sunt prevăzute lucrurile, în șase luni. Adică ar însemna anul viitor, după cele șase luni„, a susținut demnitarul.

Citeşte şi Proiectul LEGII VACCINĂRII. Ce SANCŢIUNI riscă să primească părinţii care refuză vaccinarea copiilor