Banner anti-Putin, vizavi de Kremlin

Un grup de activişti împotriva politicilor premierului rus Vladimir Putin a reuşit să instaleze în 20 de minute, pe o clădire aflată vizavi de Kremlin, un banner uriaş, pe care scrie "Putin, pleacă!".

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 13:11
Banner anti-Putin, vizavi de Kremlin

Bannerul a fost instalat pe clădirea aflată pe celălalt mal al râului Moscova, faţă-n faţă cu Kremlinul, scrie BBC online. Grupul de activişti anti-Putin, numit Solidaritatea, a anunţat că este autorul acestui mod de protest. Potrivit unui activist din „Solidaritatea”, bannerul are dimensiunea de 140 de metri pătraţi.

Bannerul este galben şi pe el apare desenat cu negru chipul premierului rus, „tăiat” printr-un „X”, tot cu negru. Lângă portret este scris „Putin, pleacă!”.

Pe măsură ce se apropie alegerile din Rusia, care vor avea loc în martie, Vladimir Putin, care candidează pentru funcţia de preşedinte este tot mai mult contestat, de la proteste de stradă ce se soldează adesea cu violenţe între manifestanţi şi forţele de ordine, până la proteste artistice cu cântece şi poezii sau parade diverse şi tot soiul de inscripţii împotriva lui Putin, cum este şi actualul banner.

Motivul acestei opoziţii a tot mai multor ruşi faţă de Putin au fost acuzaţiile, însoţite de fragile dovezi de fraudare a alegerilor legislative din decembrie, a ieşit partidul lui Putin, Rusia Unită. Ruşii se tem acum că şi scrutinul prezidenţial va avea aceeaşi soartă.