Barack Obama a împlinit 51 de ani

Preşedintele american Barack Obama a împlinit, pe data de 4 august, 51 de ani. El a anunţat că doreşte să îşi serbeze ziua de naştere cu o săptămână mai târziu, pe 12 august.

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 20:25
Barack Obama a împlinit 51 de ani

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat că intenţionează să îşi serbeze ziua de naştere cu o săptămână mai târziu, la 12 august, cu ocazia unei reuniuni în vederea strângerii de fonduri prevăzută la reşedinţa familiei sale din sudul oraşului Chicago.

Acesta a glumit joi în faţa susţinătorilor săi spunând că aşteaptă un cadou de ziua sa de naştere, la sfârşitul acestei săptămâni, din partea cetăţenilor Floridei, un stat crucial pentru obţinerea victoriei în alegerile prezidenţiale de la 6 noiembrie, relatează AFP.

„Voi împlini 51 de ani sâmbătă, 51…” a declarat Obama în timpul unei vizite electorale la Orlando, în statul-cheie Florida, epicentrul bătăliei sale politice cu candidatul republican Mitt Romney.

„Michelle (Obama) m-a asigurat că împlinesc 50 de ani. Nu este chiar atât de rău”, a declarat preşedintele în faţa mulţimii care i-a cântat „La mulţi ani!”.

„Dacă aş fi ştiut că ştiţi să cântaţi, aş fi pregătit un tort. Şi aş fi suflat în lumânări. Şi poate mi-aş fi pus şi o dorinţă legată de alegeri”, a continuat preşedintele, adăugând imediat, în hohotele susţinătorilor, că „a câştiga în Florida nu ar fi un cadou chiar aşa de rău”.

Obama a câştigat în acest stat la alegerile din 2008, în faţa lui John McCain, dar de această dată cursa pare mai strânsă decât în urmă cu patru ani, parţial pe fondul crizei economice şi a valului de confiscări de proprietăţi imobiliare, care au fragilizat această regiune din sud-estul Statelor Unite.

Un sondaj al Universităţii Quinnipiac/CBS News/New York Times publicat miercuri il plasează pe preşedintele în exerciţiu într-o postură foarte bună în acest stat, cu 51 la sută din intenţiile de vot, faţă de 45 la sută pentru Mitt Romney.

Adversarii republicani ai lui Obama nu au ratat ocazia aniversării şi i-au transmis preşedintelui mesaje electronice ironice ca „Domnule preşedinte, nu imi permit să vă cumpăr un cadou, aşa că vă dau tot ceea ce mi-a rămas”, semnând „un solicitant de loc de muncă”.