Barack Obama a vizitat zonele devastate de tornadă din Oklahoma VIDEO

Barack Obama a vizitat zonele devastate de tornadă. Preşedintele american a vizitat oraşul Moore din Oklahoma, locul care a fost complet distrus acum săptămână de furia naturii, potrivit România TV. 24 de oameni, dintre care 10 copii au murit, iar peste 370 au fost răniţi.

RomaniaTV.net
27 mai 2013, 10:13
Barack Obama a vizitat zonele devastate de tornadă din Oklahoma VIDEO

Barack Obama a văzut chiar de la sosire pagubele provocate de tornade. Avionul său a survolat oraşul Moore, complet devastat. Vântul care a suflat cu viteze de peste 320 de km/h a distrus 1.200 de locuinţe. În total, 33.000 de oameni au fost afectaţi.

„Noi, cetăţenii americani, vom fi alături, precum un adăpost în calea furtunii, pentru persoanele din Moore care au fost afectate. Şi când spun că suntem alături de voi, vă promit că ne vom ţine de cuvânt”, a declarat Barack Obama.

Preşedintele le-a cerut americanilor să dea o mână de ajutor şi să facă donaţii. De asemenea, Obama a lăudat echipele de intervenţie.

„De la meteorologii care au transmis alerte, până la echipele de prim-ajutor care au căutat printre dărâmături şi profesorii care şi-au apărat elevii cu propriul corp, locuitorii din Oklahoma ne-au inspirat cu dragostea şi curajul lor”, a mai spus Obama.

Autorităţile locale au cerut ajutoare pentru reconstruirea oraşului. Până acum, au fost alocate 45 de milioane de dolari, însă costurile totale ar putea atinge 2 miliarde de dolari.