Barack Obama salută „forţa coaliţiei” împotriva jihadiştilor din Statul Islamic

Preşedintele american Barack Obama a salutat marţi 'forţa coaliţiei' împotriva jihadiştilor din Statul Islamic (SI), subliniind că aceasta arată că SUA nu sunt singure în eforturile de combatere a grupării radicale, transmit Reuters şi AFP.

23 sept. 2014, 16:29
Barack Obama salută „forţa coaliţiei” împotriva jihadiştilor din Statul Islamic

Barack Obama a salutat „forţa coaliţiei” împotriva jihadiştilor din Statul Islamic. SUA vor continua construirea coaliţiei împotriva SI, a promis Obama, în declaraţii făcute la Casa Albă înaintea plecării sale la lucrările Adunării Generale a ONU de la New York.

Potrivit preşedintelui american, forţa acestei coaliţii, ce numără în prezent peste 40 de ţări – inclusiv Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrein şi Qatar, cele cinci state arabe care au luat parte marţi la raidurile aeriene – arată faptul că lupta împotriva jihadiştilor nu este doar a Americii.

‘America este mândră să stea umăr la umăr cu aceste ţări în numele securităţii noastre comune’, a spus liderul de la Casa Albă.

El a reafirmat totodată că SUA vor face ‘tot ce este necesar’ pentru a învinge Statul Islamic.

‘Încă o dată, trebuie să le fie clar tuturor celor care complotează împotriva Americii şi pentru a le face rău americanilor că nu vom tolera existenţa de fiefuri pentru terorişti care ne ameninţă populaţia’, a spus Barack Obama.