Barack Obama şi Bill Clinton, schimb de mesaje ironice pe Twitter

Fostul președinte american Bill Clinton s-a numărat printre primele persoane care au beneficiat de noul cont de Twitter @POTUS, inaugurat luni de actualul șef de la Casa Albă, Barack Obama, scrie marți portalul http://www.businessinsider.com, redând schimbul de mesaje ironice dintre cei doi politicieni democrați.

19 mai 2015, 17:12
Barack Obama şi Bill Clinton, schimb de mesaje ironice pe Twitter

În contextul în care soția sa, Hillary Clinton, intenționează să preia președinția americană din ianuarie 2017, când expiră mandatul actualului președinte, Bill Clinton s-a interesat dacă noul cont de Twitter va fi administrat și după această dată de Casa Albă. Mesajul său conținea hashtag-ul ‘askingforafriend’, sugerând că pune întrebarea în locul unui prieten care ar putea fi interesat de acest subiect, potrivit Agerpres.

Răspunsul lui Barack Obama nu a întârziat. ‘Bună întrebare, @billclinton. Gestionarea se face de la Casa Albă. Știi pe cineva interesat de contul @FLOTUS?’, a întrebat el, referindu-se la contul de Twitter al Primei Doamne a SUA. Aluzia sa era legată de faptul că, în eventualitatea unei victorii în alegeri a fostului secretar de stat Hillary Clinton, soțul acesteia ar urma să ocupe cabinetul de la Casa Albă deținut prin tradiție de soția președintelui american.

Noul cont @POTUS (acronim al President Of The United States) va fi un nou mijloc pentru președinte „de a dialoga permanent cu americanii”, a precizat Casa Albă. Spre deosebire de contul oficial al executivului american (@WhiteHouse), alimentat de echipele sale, tweet-urile de pe noul cont vor fi scrise exclusiv de președinte.