Barack Obama susţine că nu a luat încă o „decizie finală” în privinţa Siriei

Preşedintele american Barack Obama a anunţat vineri că nu a luat încă o "decizie finală" în dosarul sirian, dar evocă o acţiune "limitată" a Statelor Unite pentru a pedepsi regimul Assad pentru că a folosit arme chimice, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
30 aug. 2013, 19:03
Barack Obama susţine că nu a luat încă o „decizie finală” în privinţa Siriei

Asigurând că recursul la astfel de arme ar ameninţa securitatea naţională americană, preşedintele a subliniat că lumea nu poate să accepte ca femei şi copii să fie gazaţi, după publicarea unui raport al serviciilor de informaţii americane, avansând numărul de 1.429 de morţi într-un astfel de atac atribuit regimului sirian în apropiere de Damasc, la 21 august.

Obama, care s-a exprimat la Casa Albă înainte de a participa la un minisummit cu omologii său din ţările baltice, a condamnat „neputinţa” în dosarul sirian a Consiliului de Securitate al ONU, unde Rusia, aliat al Damascului, a blocat orice iniţiativă.

Preşedintele a cerut, de asemenea, lumii să nu rămână „paralizată” în faţa situaţiei din Siria, la o zi după respingerea de către Parlamentului britanic al unei eventuale intervenţii armate împotriva regimului lui Bashar al-Assad.