Barbara Walters, una dintre cele mai de succes jurnaliste din SUA, a murit la 93 de ani

Barbara Walters, prima femeia care a devenit superstar al știrilor tv din SUA, a murit la vârsta de 93 de ani. A realizat numeroase interviuri cu personalități și a fost prezentatoare de programe.

31 dec. 2022, 11:00
Barbara Walters, una dintre cele mai de succes jurnaliste din SUA, a murit la 93 de ani

Decesul jurnalistei Barbara Walters a fost confirmat de ABC. La scurt timp după alflarea veștii, și Oprah Winfrey a transmis un mesaj emoționant. „Fără ea nu aș fi existat nici eu şi nici orice altă femeie care poate fi văzută la ştiri”, a scris vedeta.

Barbara Walters a lucrat aproape patru decenii la ABC, iar înainte la NBC, iar interviurile ei cu lideri, regi și persoane din industria divertismentului sunt adevărate bijuterii pentru televiziune.

Printre cei pe care i-a intervievat, de-a lungul carierei sale, se numără Fidel Castro, Margaret Thatcher, Muammar Gaddafi, Saddam Hussein şi fiecare preşedinte al SUA de la Richard şi Pat Nixon, precum și primele doamne. A avut un interviu și cu Rose Kennedy după asasinarea fiului ei, Robert, dar și cu Prințesa Grace de Monaco și președintele Richard Nixon.

Citește și A murit Keenan Cahill. Este vestea teribilă a finalului de an. Lumea divertismentului, în doliu!

În cariera ei de succes, Barbara Walters a câştigat 12 premii Emmy, dintre care 11 în timp ce era la ABC News.

Și-a început activitatea de jurnalist în emisiunea The Today Show de la NBC în anii 1960. A fost prima prezentatoare de ştiri de reţea, alături de Harry Reasoner, cu un salariu anual fără precedent de 1 milion de dolari, ceea ce a atras suspiciuni şi critici.

„Nu m-am gândit niciodată că voi avea o astfel de viață. Am întâlnit pe toată lumea din întreaga lume. Probabil că am întâlnit mai mulți oameni, mai mulți șefi de stat, oameni mai importanți, chiar și decât orice președinte”, a spus Walters într-un interviu din 2004 din Chicago Tribune.

Citește și Creatoarea de modă Vivienne Westwood a murit

Barbara Walters și-a obișnuit intervievații cu întrebări grele. Nu menajează pe nimeni și e foarte directă. „L-am întrebat pe Elțîn dacă a băut prea mult. L-am întrebat pe Putin dacă a ucis pe cineva”, a spus Walters pentru New York Times în 2013. Ambii au răspuns că nu.

A fost „probabil cea mai cunoscută personalitate de televiziune din America”, a transmis New York Times după moartea ei. „Ceea ce ne amintim cel mai mult despre un interviu cu Barbara Walters este Barbara Walters”.