Bărbat ameninţat cu închisoarea pentru că fiica lui a anunţat pe Instagram că are COVID: „Postarea a creat panică în rândul populaţiei”

O tânără de 16 ani din SUA şi-a anunţat fanii de pe Instagram că a fost diagnosticată cu coronavirus. În urma plângerilor pe care localnicii le-au făcut la poliţie, autorităţile au considerat că aceasta a creat panică în comunitate şi i-au ameninţat tatăl cu amendă şi cu închisoare.

28 sept. 2021, 10:38
Bărbat ameninţat cu închisoarea pentru că fiica lui a anunţat pe Instagram că are COVID: „Postarea a creat panică în rândul populaţiei”

A anunţat pe Instagram că are COVID. Amyiah Cohoon a revenit acasă în martie după ce a fost internată în spital cu febră și dificultăți de respirație. A fost diagnoosticată cu ”infecție respiratorie acută” și, deși medicii au spus că simptomele ei se potrivesc cu cele ale coronavirusului, nu era eligibilă pentru testare, scrie The Independent.

Odată revenită acasă, tânăra s-a scuzat faţă de fanii ei de pe Instagram că nu a mai postat nimic în ultima vreme şi nici nu o va mai face o perioadă pentru că a fost diagnosticată cu COVID şi are nevoie de recuperare şi de odihnă.

Citeste si China va interzice avorturile în „scopuri nemedicale”. Decizia are ca scop îmbunătățirea sănătății reproductive a femeilor

Hei, prieteni… Nu o să mai postez o vreme pentru că m-am infectat cu COVID-19”, a scris tânăra pe reţeaua socială.

În acea perioadă, în Wisconsin, oraşul ei de domiciliu, nu fusese înregistrat niciun caz de coronavirus. Localnicii îngrijoraţi au alertat autoritățile locale. Un polițist a venit la ea acasă și i-a ameninţat tatăl cu amendă şi chiar cu puşcărie.

Dacă nu șterge postarea, am fost autorizat să vă dau amendă pentru comportament turbulent, și să vă duc la închisoare. Această postare cauzează panică în rândul populației”, i-a spus omul legii bărbatului.

Tânăra a şters postarea, dar familia a decis să dea în judecată poliția locală pentru amenințări. Zilele trecute, magistraţii au decis că poliția a încălcat dreptul la liberă exprimare al fetei.

Citeste si Restricţii tot mai multe în Afganistan! Talibanii le-au interzis bărbierilor să mai radă şi să fasoneze bărbile clienţilor