China va interzice avorturile în „scopuri nemedicale”. Decizia are ca scop îmbunătățirea sănătății reproductive a femeilor

China va interzice avorturile în „scopuri nemedicale”. Guvernul spune că această decizie are ca scop îmbunătățirea sănătății reproductive a femeilor, dar vine pe fondul anxietății cu privire la scăderea natalității.

27 sept. 2021, 13:02
China va interzice avorturile în „scopuri nemedicale”. Decizia are ca scop îmbunătățirea sănătății reproductive a femeilor
China va interzice avorturile în „scopuri nemedicale”

China

va interzice avorturile în „scopuri nemedicale”, a declarat cabinetul țării, în ultima încercare aparentă de a inversa scăderea ratei natalității.

China a adoptat deja măsuri stricte care vizează prevenirea avorturilor sexuale, iar autoritățile sanitare au avertizat în 2018 că avortul pentru a pune capăt sarcinilor nedorite este dăunător corpului femeilor și riscă să provoace infertilitate.

Consiliul de stat a declarat că noile orientări, emise luni, vor avea ca scop îmbunătățirea accesului general al femeilor la serviciile de asistență medicală înainte de sarcină.

Cu toate acestea, politica pare a fi o altă parte a încercării Beijingului de a inversa scăderea ratei natalității, pe care cercetătorii politici au identificat-o drept o provocare majoră în politica socială în deceniile următoare.

Citeşte şi: China interzice tranzacţiile cu criptomonede, inclusiv Bitcoin. Beijing-ul promite să stopeze şi minarea ilegală

China va interzice avorturile în „scopuri nemedicale”

China rămâne cea mai populată națiune din lume, dar ultimul recensământ a arătat că creșterea populației din 2011 până în 2020 a fost cea mai lentă din anii 1950 și se aștepta să încetinească și mai mult în câțiva ani. Rata fertilității a scăzut de la 1,6 nașteri vii pe femeie în 2016, la 1,3 pe femeie în 2020.

După ani de zile de încercări pentru limitarea creșterii populației, Beijingul promite acum noi politici menite să încurajeze familiile să aibă mai mulți copii.

În iunie, a spus că va permite tuturor cuplurilor să aibă trei copii în loc de doi. Sunt introduse, de asemenea, noi politici menite să reducă situaţia financiară a creșterii copiilor.

Cu toate acestea, cea mai recentă inițiativă politică evidențiază îngrijorarea din Beijing cu privire la numărul mare de avorturi din China, care a fost încurajat de politicile de planificare familială ale țării.

Avorturile selective în funcție de sex erau frecvente, ceea ce înseamnă că China a rămas cu un dezechilibru masiv de gen cu 30 de milioane mai mulți bărbați decât femei, scrie The Guardian.