Bărbat băut şi fără permis, arestat după ce a lovit doi copii

Un bărbat de 29 de ani din comuna suceveană Baia a fost arestat, luni, de Judecătoria Fălticeni pentru 30 de zile după ce a condus o autoutilitară, băut şi fără permis şi a accidentat doi copii de 12 şi 14 ani care mergeau cu o căruţă pe un drum judeţean.

RomaniaTV.net
26 dec. 2016, 12:37
Bărbat băut şi fără permis, arestat după ce a lovit doi copii

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, poliţia a fost anunţată, duminică, prin 112 că pe DJ 155P, pe raza comunei Baia, s-a produs un accident rutier în urma căruia doi copii au fost răniţi, iar şoferul a plecat de faţa locului.

Poliţiştii au stabilit faptul că, în timp ce mergeau cu o căruţă pe DJ 155P, în afara localităţii Baia, doi copii de 12 şi 14 ani, ambii din localitate, au fost loviţi de un autovehicul, al cărui conducător auto nu a oprit şi a plecat de la faţa locului, iar în accident copilul de 12 ani a fost rănit grav, iar cel de 14 ani uşor,ambii fiind transportaţi cu ambulanţa la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, scrie Mediafax.

După circa trei ore de la producerera accidentului poliţiştii au identificat autoutilitara implicată în accident şi pe şofer, un localnic de 29 de ani, care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că şoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Ulterior, şoferul a fost prezentat Judecătoriei Fălticeni, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, conducerea sub influenţa alcoolului şi conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Citeşte şi Tragedie în ziua de Crăciun, tată şi fiică morţi în accident