Bărbat cu 200 de litri de vin în pivniţă, amendă uriaşă dată de poliţişti. Ce avea de gând să facă omul cu atâta băutură

Un bărbat din judeţul Alba a primit o amendă uriaşă din cauza vinului pe care îl avea în pivniţă. În urma percheziţiilor, poliţiştii i-au găsit 200 de litri de băutură.

05 oct. 2022, 18:53
Bărbat cu 200 de litri de vin în pivniţă, amendă uriaşă dată de poliţişti. Ce avea de gând să facă omul cu atâta băutură

Bărbat cu 200 de litri de vin în pivniţă, amendă uriaşă dată de poliţişti. Acesta susţine că vinul era păstrat pentru nunta fiului său şi a contestat amenda în instanţă.

Bărbat cu 200 de litri de vin în pivniţă, amendă uriaşă dată de poliţişti. Ce au decis judecătorii

Citeşte şi Viciile constructorilor îi ard la buzunar pe proprietari. Cum pot să își aleagă românii corect locuința mult dorită

Vinul a fost descoperit în pivniţa bărbatului din Alba în 2020, în urma unor percheziţii. Acesta a fost amendat cu 5000 de lei de Direcţia Regională Vamală, pe motiv că nu era înregistrat ca mic producător de vin. Omul a considerat că i s-a făcut o nedreptate şi a decis să conteste amenda în instanţă.

Acesta a declarat în faţa judecătorilor că vinul era pentru nunta fiului său. De asemenea, bărbatul a  invocat faptul că inspectorii de la Direcţia Regională Vamală nu au putut să precizeze dacă vinul era dintr-o singură producție sau era adunat timp de mai mulţi ani.

Acum, după doi ani de procese, judecătorii i-au dat câştig de cauză şi au decis anularea amenzii.

”Actul de sancţionare este nelegal şi netemeinic cât timp nu se poate face deducţia doar pe baza împrejurării că a deţinut 200 litri vin alb, că petentul a produs vinul în vederea comercializării.

Simpla deţinere a unei cantităţi de vin nu fundamentează concluzia că este producător de vin şi urma să comercializeze respectiva cantitate.

În cuprinsul procesului verbal nu s-a menţionat anul producţiei vinului, nefiind exclusă păstrarea unei cantităţi de vin provenită din producţia mai multor ani. Chiar petentul a explicat că vinul era păstrat pentru nunta fiului său şi că nu este destinat comercializării”, se arată în motivarea instanței, potrivit Alba24. 

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanţa superioară.

Citeşte şi Situație șocantă! O femeie a primit o factură de gaz de 9.000 de lei. Reacția reprezentanților E.ON