Situație șocantă! O femeie a primit o factură de gaz de 9.000 de lei. Reacția reprezentanților E.ON

Surpriză șocantă pentru o femeie din Reșița, Caraș-Severin. A primit o factură de gaz de 9.000 de lei pentru un consum nereal. E.ON a recunoscut greșeala și a dat vina pe o eroare de citire a contorului.

05 oct. 2022, 09:02
Situație șocantă! O femeie a primit o factură de gaz de 9.000 de lei. Reacția reprezentanților E.ON

Pensionara a rămas fără cuvinte când a văzut suma de pe factură. 9.064 de lei pentru lunile de vară (perioada 11.05.2022 – 10.08.2022). Practic, factura includea un consum de 3.065 de mc (32.351 kwh), citit de distribuitor.

Potrivit datelor de facturare, femeii i-a fost facturat consumul cuprins între indexul 6.219 și indexul 9.284, la data de 10 august 2022, în condițiile în care în ziua de 26 septembrie 2022 contorul său indica un index de 6.323.

„Ultima factură depășește orice limită. După ce a fost citit de o persoană autorizată a venit și factura. În loc să aibă cifrele de pe contor, care pot fi văzute oricând, factura avea un consum cu 3.000 mc în plus, ceea ce e aberant. O persoană singură nu putea avea un astfel de consum la o casă”, a declarat femeia din Reșița, pentru Radio Timișoara.

Reprezentanții companiei E.ON au recunoscut că este o greșeală și că vorbim despre o eroare de citire a controlului.

„Din verificările efectuate, în cazul sesizat de dumneavoastră, a fost emisă o factură de regularizare în baza indexului citit de către personalul operatorului de distribuție. În această situație, pentru care ne cerem scuze clientului, a fost identificată o eroare de citire, eroare care a fost corectată, urmând să fie emisă factura aferentă”, a transmis E.ON.

E.ON a spus că „astfel de situații sunt rare” și le-a sugerat clienților să ceară lămuriri în cazul în care li se pare că facturile lor au fost calculate în mod eronat.

„Pentru orice neclarități referitoare la facturi sau la furnizarea de gaze naturale sau energie electrică, ne îndrumăm clienții să ne contacteze pe mai multe canale: în scris, pe site-ul e.on.ro/contact; telefonic, la numerele 0265.200.366 și 0265.200.900, între orele 8:00-20:00”, a mai transmis E.ON.

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, Alin Gubandru, a declarat că în luna septembrie, la Protecția Consumatorului au fost depuse doar 12 sesizări legate de serviciile de furnizare a energiei, dintre care doar trei plângeri legate de modul de calcul al facturilor. „Toate cele trei plângeri sunt în curs de verificare”, a declarat Gubandru.

Citește și Cum se calculează factura la energie. De ce se ajunge la sume uriaşe

Citește și Facturile la curent îi sperie și pe politicieni. Deputatul Daniel Gheorghe Rusu, nevoit să-și vândă mașina ca să-și plătească factura. „Nu este o glumă!”