Bărbat împuşcat mortal de poliţişti în Canada după un scandal legat de purtarea măştii

Scene şocante în Canada! Un bărbat, în vârstă de 73 de ani, a fost împuşcat mortal de poliţişti, la câteva ore după ce a refuzat să poarte mască într-un magazin alimentar din localitatea Minden, situat la aproape 200 de kilometri nord de Toronto.

RomaniaTV.net
17 iul. 2020, 09:31
Bărbat împuşcat mortal de poliţişti în Canada după un scandal legat de purtarea măştii

Bărbatul ar fi agresat miercuri un angajat al unei băcănii care i-ar fi cerut să poarte mască, aşa cum prevede legea din cauza pandemiei de coronavirus, transmite postul public de televiziune CBC, citat de Agerpres.

Din spusele angajatului magazinului, bărbatul a refuzat şi a fugit imediat după producerea incidentului care a avut loc la aproape 200 de kilometri nord de Toronto.

Un echipaj de Poliţie a pornit în urmărirea sa bărbatului pentru ca acesta să nu pună în pericol vieţile localnicilor.

În momentul în care a ajuns acasă, individul a fost implicat într-un schimb de focuri, a confirmat la rândul său o unitate independentă de anchetă asupra activităţii poliţiştilor din Ontario.

Poliţiştii au deschis focul asupra bărbatului care a murit la scurt timp după ce a fost dus la spital. Unitatea de anchete speciale din Ontario a precizat că identitatea victimei nu a fost încă dezvăluită.

„La faţa locului, anchetatorii au recuperat o puşcă semiautomată şi un pistol”, au precizat anchetatorii independenţi, care au confiscat de asemenea armele de foc ale celor doi poliţişti implicaţi.

O autopsie este programată pentru vineri.

Baron PSD: „Nu cred în coronavirus. Nu port mască şi e decizia mea. Evident, cred în Dumnezeu”