Bărbat mort în sediul Poliţiei, în timp ce era audiat

Un bărbat a murit în sediul poliţiei din comuna botoşeneană Mihălăşeni. Anchetatorii au devenit anchetaţi acum, pentru că rudele bărbatului susţin că acesta a murit în urma bătăilor date de poliţişti.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 06:13
Bărbat mort în sediul Poliţiei, în timp ce era audiat

Bărbatul, impreună cu un consătean au fost aduşi la audieri vineri fiind suspectaţi de furt dintr-un magazin. Oamenii legii susţin că acestuia i s-a făcut rău în timpul audierilor, a cerut un pahar cu apă după care s-a prăbuşit.

„La un moment dat, unuia dintre bărbaţi , în vîrstă de 34 de ani, i s-a făcut rău, acuzând o stare de leşin. Poliţiştii i-au acordat primul ajutor si au solicitat intervenţia unui cadru medical din comună, ulterior fiind sesizat şi serviciul de ambulanţă”, a declarat Daniela Gheorghiţescu, purtător de cuvânt al IJP Botoşani.

Medicii chemaţi la faţa locului au constatat decesul. Rudele bărbatului, dar şi cunoscuţii acestuia susţin că omul a murit după ce a fost bătut de poliţişti. Mai mult în urma necropsiei, legistii au spus că bărbatul avea urme de violenţă pe corp. Varianta rudelor este susţinută şi de alţi doi localnici, care la rândul lor, ar fi fost bătuţi de poliţişti.

Procurorii au început cercetările pentru a stabili în ce împrejurări a murit bărbatul. Şi conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani a demarat o anchetă internă, însă se aşteaptă concluziile procurorului de caz.