Bărbat ucis de un câine din rasa Amstaff. A fost mușcat de gât când voia să-l hrănească

Un bărbat de 47 de ani din Galați a fost ucis de un câine Amstaff de care avea grija cât timp stăpânii erau plecați. Și o fată de 14 ani a fost mușcată de același câine. Adolescenta venise să vadă ce a pățit bărbatul. Din fericire, ea a scăpat cu viață.

17 iul. 2023, 11:56
Bărbat ucis de un câine din rasa Amstaff. A fost mușcat de gât când voia să-l hrănească

Un bărbat de 47 de ani din localitatea gălățeană Roșcani și-a pierdut viața după ce a fost atacat de câinele unui prieten. Bărbatul îi promisese unui prieten că are grijă de câinele lui, dar a fost atacat de animal în zona gâtului când venise să-i dea de mâncare. Rana profundă i-a provocat decesul. Animalul a atacat și o adolescentă de 14 ani, însă fata a reușit să scape.

”Poliția Galați a fost sesizată, prin apel la 112, duminică, 16 iulie, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 47 de ani,  era la pământ în curtea unei case din satul Roșcani, comuna Băneasa, din Galați, în stare de inconștiență și nu se putea ajunge la el din cauza unui câine agresiv. La fața locului au ajuns în scurt timp polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești și un echipaj medical de la Ambulanță, care au constatat că cele sesizate se confirmă. Polițiștii au reușit să ajungă la bărbat, după ce au folosit spray iritant lacrimogen pentru a îndepărta câinele, care face parte din rasa Amstaff, și au scos victima în afara curții, până la echipajul medical. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvată viața bărbatului, care fusese mușcat de gât, fiind constatat decesul.

Citește și: Finalul dureros dintre un bărbat și patrupedul său. Și-a dus câinele bolnav de leucemie pe munte, cu roaba, pentru o ultimă plimbare împreună

De asemenea, până la sosirea polițiștilor, o minoră de 14 ani, nepoata persoanei decedate, a fost mușcată de mâna stângă de același câine, când aceasta a încercat să ajungă la unchiul său, reușind apoi să iasă din curte”, a transmis Poliția Galați.

În urma verificăriloe s-a stabilit că, de circa trei ani,  proprietarul imobilului și al câinelui lăsase în grija bărbatului de 47 de ani gospodăria și sarcina de a hrăni animalele pe care le deține, pe perioada cât era plecat de acasă la muncă. Câinele din rasa Amstaff ar fi fost închis într-un țarc special confecționat, iar proprietarul ar fi comunicat celui care îl hrănea să nu deschidă și să nu îl lase liber în curte. În ziua respectivă, victima s-ar fi dus să hrănească animalele în jurul orei 17,00 și, întrucât nu se întorsese la domiciliul său, în jurul orei 20,20, fratele și cu nepoata lui au mers să vadă ce se întâmplă. L-au găsit inconștient în curte.

Citește și: Ce amendă primești dacă îți abandonezi câinele. Un astfel de gest de cruzime te poate costa o avere

După atac, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, a infracțiunii de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate de polițiști sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment.