Bărbat urmărit internaţional pentru tâlhărie, prins de poliţiştii constănţeni

Un bărbat din Constanţa, dat în urmărire internaţională de autorităţile germane după ce, împreună cu alte persoane, a intrat într-o locuinţă din Koln, de unde au furat bani şi bijuterii, de aproximativ 20.000 de euro, agresându-l pe proprietar, a fost prins de poliţiştii constănţeni.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 18:26
Bărbat urmărit internaţional pentru tâlhărie, prins de poliţiştii constănţeni

Potrivit procurorilor Curţii de Apel Constanţa, la începutul lunii septembrie 2011, Adrian Gâbu, împreună cu alte două persoane, toţi trei mascaţi, au pătruns prin efracţie în locuinţa unui bărbat din Köln.

Ei l-au lovit pe proprietar de mai multe ori, l-au legat şi i-au pus o pernă pe faţa, după care au sustras bani, bijuterii şi alte bunuri din locuinţa acestuia, valoarea totală a prejudiciului creat fiind de aproape 20.000 de euro.

Poliţiştii constănţeni au reuşit, în cursul acestei săptămâni, să-l captureze pe Gârbu, pe numele căruia autorităţile germane emiseseră un mandat european de arestare, şi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa – Secţia Penală, care a dispus reţinerea sa pe 24 de ore, în prezent fiind dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Procurorii au solicitat Curţii de Apel Constanţa arestarea preventivă a lui Gârbu, cerere admisă de instanţă, iar acesta urmează ca în termen de zece zile să fie predat autorităţilor germane pentru a fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.