Bărbatul care a încercat să intre în Palatul Buckingham cu un cuţit a primit 16 luni de închisoare

Bărbatul arestat în octombrie 2013, în timp ce încerca să intre în Palatul Buckingham înarmat cu un cuţit, a fost condamnat miercuri la 16 luni de închisoare de un tribunal din Londra.

16 ian. 2014, 08:46
Bărbatul care a încercat să intre în Palatul Buckingham cu un cuţit a primit 16 luni de închisoare

David Belmar, în vârstă de 44 de ani, a încercat să pătrundă în reşedinţa londoneză a suveranei prin poarta centrală din zona de nord, dar a fost reţinut imediat de poliţie. Incidentul s-a produs în jurul orei 11.30 (13.30 ora României), în timp ce regina era absentă, scrie Mediafax.

Suspectul, originar din Londra, a pledat nevinovat în faţa tribunalului din Westminster pentru acuzaţiile reţinute împotriva lui, de intruziune pe o proprietate privată şi posesie de armă albă.

„Aflat în arest preventiv, el a declarat poliţiei: «voiam să o văd pe regină. Nu sunt mulţumit de alocaţiile mele»„, a declarat în faţa tribunalului procurorul Edward Aydin.

David Belmar, cu o sănătate mintală fragilă, a primit deja o avertizare 1989, pentru că a aruncat artificii în curtea Palatului Buckingham.

Judecătorul a decis, în octombrie, să-l menţină în detenţie până la condamnarea sa.

La începutul lui septembrie, poliţia a anunţat că a arestat doi bărbaţi suspectaţi că au vrut să comită un furt în palat. Unul dintre ei a trecut gardul reşedinţei regale.

Incidentul a condus la o consolidare a procedurilor de securitate. Prinţul Andrew a simţit-o pe pielea lui la scurt timp după aceea, când poliţiştii l-au interceptat în grădinile Palatului Buckingham unde se plimba.

În februarie 2013, un bărbat înarmat cu două cuţite a ameninţat că îşi taie gâtul în faţa Palatului Buckingham, înainte de poliţia să îl neutralizeze cu un pistol Taser.

Intruziunea cea mai spectaculoasă datează din 1982, când un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, Michael Fagan, a reuşit să îşi creeze drum până în dormitorul reginei.