Bărbatul care a lovit cu maşina un poliţist în zona Gării de Nord din Bucureşti, plasat sub control juridiar

Bărbatul care a lovit cu maşina un poliţist în zona Gării de Nord din Bucureşti a fost plasat sub control judiciar pentru o durată de 60 de zile. Şoferul este urmărit penal pentru ultraj, anunţă Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

30 nov. 2020, 09:29
Bărbatul care a lovit cu maşina un poliţist în zona Gării de Nord din Bucureşti, plasat sub control juridiar
Bărbatul care a lovit cu maşina un poliţist în zona Gării de Nord din Bucureşti

În urma audierilor, bărbatul de 23 de ani a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, conform News.ro.

Bărbatul care a lovit cu maşina un poliţist în zona Gării de Nord din Bucureşti s-a ales cu dosar penal. Care e starea poliţistului

Poliţistul pe care l-a lovit a fost transportat la Spitalul Militar. Medicii spun că agentul s-a ales cu o contuzie la bazin şi a primit îngrijiri medicale. El a fost externat şi se află în acest moment în concediu medical.

Şoferul care a lovit cu mașina un polițist la Gara de Nord a fost lăsat de procurori să plece acasă, anunţă Sindicatul Europol.

„Autorul a fost trimis acasă, se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe poliţist. Colegul este în drum spre INML pentru eliberarea unui certificat medico-legal, pe care-l va plăti tot el. Instituţiei nu îi pasă”, a transmis sâmbătă seară sindicatul poliţiştilor.

De asemenea, reprezentanţii Europol susţin că „individul care a dat cu autoturismul peste poliţist este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului şi că au început să fie date telefoane şi se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe poliţist. Nu vom tolera aşa ceva! Aviz amatorilor!”, avertizează sindicaliştii.

Un polițist a fost lovit violent de un șofer în Capitală. Europol consideră fapta „tentativă de omor”

„Un autoturism staționat neregulamentar în zona Gării de Nord din București, pe modul „avarii”, a fost atenționat de un polițist să se pună în mișcare. Șoferul nu a „suportat” critica și a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care polițistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima și a lua măsurile legale, șoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru. Individul a fost prins la 5 străzi distanță de locul faptei și se află în custodia poliției. Încadrarea juridică a acestei fapte nu poate fi alta decât „tentativă la omor””, anunţa sâmbătă seara Sindicatul Europol, pe Facebook.