Bărbatul care a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca va fi cercetat în libertate

Bărbatul care a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, va fi cercetat în stare de libertate. Potrivit Agerpres, bărbatul a fost luat de rude, duminică, din arestul Inspectoratului de Poliție al județului Hunedoara.

RomaniaTV.net
14 iun. 2015, 11:20
Bărbatul care a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca va fi cercetat în libertate

„Suspectul va fi cercetat în stare de libertate pentru profanare de morminte. Ordonanța de reținere a expirat duminică la prânz. Bărbatul a fost preluat de membrii familiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Laura Bradu.

Rudele bărbatului au spus duminică, la preluarea acestuia din arestul IPJ Hunedoara, că au în plan să-i evalueze starea de sănătate la un spital din Sighet.

La audieri, bărbat le declarase anchetatorilorcă a săpat o groapă la mormântul lui Arsenie Boca pentru că însuţi părintele i-a cerut acest lucru. „Sfântul (Arsenie Boca, n.r.) mi-o poruncit”, a spus bărbatul, în momentul în care a fost scos din sediul Poliției orașului Hațeg, unde a fost audiat și reținut ulterior de oamenii legii. El a cerut apoi patriarhului Daniel să convoace Sfântul Sinod pentru a-l canoniza pe părintele Arsenie Boca.

Bărbatul de 45 de ani este din județul Maramureș , iar în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a apucat să sape mormântul părintelui Arsenie Boca. A fost surprins de o măicuţă care a anunţat poliţia. 

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte. Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, pentru se stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta.