Bărbatul care a protestat la Primăria Sectorului 5 a murit în urma unei tulburări de ritm cardiac

Legiştii au exclus o cauză traumatică în cazul bărbatului care a murit la Spitalul Colţea, după ce i s-a făcut rău la Primăria Sectorului 5, unde protesta împreună cu un alt bărbat, stabilind că acesta a decedat din cauza unei tulburări de ritm cardiac, pe fondul unor afecţiuni mai vechi.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 12:07
Bărbatul care a protestat la Primăria Sectorului 5 a murit în urma unei tulburări de ritm cardiac

„O posibilă cauză ar fi o tulburare de ritm cardiac survenită pe fondul unor afecţiunui cardiovasculare preexistente”, arată legiştii, într-un raport preliminar realizat marţi, după necropsie.

Medicii legişti vor continua expertiza în acest caz, urmând să fie făcute mai multe investigaţii histopatologice şi toxicologice.

Cei doi bărbaţi au venit luni în faţa Primăriei Sectorului 5 cu o butelie cu gaz şi au ameninţat că îşi dau foc, nemulţumiţi că nu au fost primiţi în audienţă de primarul Marian Vanghelie, a informat Poliţia Capitalei.

Un echipaj al Secţiei 17 Poliţie a intervenit şi i-a reţinut pe cei doi bărbaţi. Unul dintre protestatari a fost dus la secţia de poliţie, în timp ce al doilea a fost transportat cu o ambulanţă la spital, deoarece invoca probleme cardiace.

Bărbatul preluat de ambulanţă a decedat la Spitalul Colţea. Acesta avea diabet, hipertensiune arterială şi mai suferise un infarct miocardic, luni fiind adus în unitatea sanitară în stop cardiorespirator, inconştient şi ventilat mecanic, potrivit conducerii unităţii sanitare.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani, cu antecedente personale patologice de diabet, hipertesiune arterială, coronarian – cu infarct mioacardic in istoric. El a fost adus la spital în stop cardiorespirator, inconştient, fără respiraţii spontane, intubat orotraheal, ventilat extern mecanic, cu puls absent, zgomote cardiace absente, EKG – linie izoelectrică”, a arătat conducerea unităţii sanitare, într-un comunicat de presă.

Bărbatul a fost adus în Compartimentul Primiri Urgenţe al Spitalului Clinic Colţea în jurul orei 13.35. După aproximativ 30 de minute în care medicii au efectuat manevre de resuscitare cardiopulmonară, începute de echipajul din ambulanţă şi continuate încă 20 de minute în spital, s-a constatat că bărbatul este în moarte clinică. Decesul a fost declarat la ora 13.55.

Medicii au anunţat cazul la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” şi la Poliţia Capitalei. Dat fiind decesul în loc public, se consideră caz medico-legal şi este preluat de IML, a precizat sursa citată.

Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei a deschis o anchetă în acest caz.

Cel de-al doilea protestatar din faţa Primăriei Sectorului 5 a fost amendat cu 200 de lei de către poliţiştii Secţiei 17 Bucureşti, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, au precizat surse din Poliţie.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 au declarat, luni, că cei doi protestatari au ajuns în faţa sediului instituţiei în jurul orei 12.00 şi au cerut să fie primiţi în audienţă de primarul Marian Vanghelie, care ieşise din sediul instituţiei şi care urma să revină. „Cei doi protestatari au fost invitaţi să-l aştepte, pentru că primarul urma să revină în instituţie, nefiind refuzaţi”, au spus reprezentanţii instituţiei.

Primăria Sectorului 5 preciza, într-un comunicat de presă, că cei doi bărbaţi, Ecaterin Teodor Georoceanu, domiciliat în sector, şi Mihai Bistran, din comună Mogoşoaia, judeţul Ilfov, au ales să formuleze o cerere de audienţă „printr-o acţiune radicală”, care le punea în pericol atât propria viaţă, cât şi a altor persoane aflate în zona de intrare în instituţie.

„Nicio cerere de audienţă nu a fost înregistrată din partea celor doi protestatari la registratură instituţiei”, au arătat reprezentanţii autorităţii locale de sector.

În timpul dialogului cu reprezentanţii Poliţiei Locale, celor doi bărbaţi li s-a recomandat în mod civilizat să înceteze acţiunea în spaţiul public, întrucât manifestarea lor implica material inflamabil şi explozibil.

„Conform procedurilor standard de intervenţie în astfel de situaţii, Poliţia Locală a sectorului 5, pompierii şi reprezentanţii poliţiei naţionale, în urmă negocierilor eşuate cu cei doi cetăţeni, au decis să intervină, pentru neutralizarea iminentului pericol public care ar fi putut afecta zeci de trecători. Această acţiune a neutralizat sursele care ar fi putut declanşă o explozie sau incendiu, cei doi cetăţeni fiind duşi în interiorul Primăriei Sectorului 5. Unul dintre protestatari a acuzat o stare de rău şi a fost condus la ambulanţă”, se mai arăta în comunicat.

Primăria Sectorului 5 preciza că regretă decesul, arătând însă că „dezavuează modul în care cei doi, participanţi la nefericitul eveniment, au ales să protesteze, cunoscându-şi, cu siguranţă, starea precară de sănătate”.