Bărbatul care ceruse ajutor spunând că a fost atacat de un urs a făcut o farsă. Autorităţile l-au căutat timp de cinci ore

Pompierii, jandarmii şi poliţiştii din Vrancea care l-au căutat mai bine de cinci ore pe bărbatul care sunase la 112 cerând ajutor pentru că ar fi fost atacat de un urs a fost identificat şi localizat, însă în urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că acesta nu a fost victima vreunui atac al unui animal sălbatic, ci a alertat în mod fals autorităţile. Potrivit poliţiştilor, cel mai probabil, bărbatul va fi amendat.

RomaniaTV.net
18 iul. 2017, 14:19
Bărbatul care ceruse ajutor spunând că a fost atacat de un urs a făcut o farsă. Autorităţile l-au căutat timp de cinci ore

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, Florin Olaru, în jurul orei 10.15, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că a fost atacat de un urs într-o zonă deluroasă între localităţile Poiana Cristei şi Petreanu, că a fost rănit, dar că nu şite exact unde se află. El spunea că se afla cu oile la păscut când a fost atacat de un urs, că a fost rănit la braţ şi la un picior şi că din haine şi-a făcut bandaje pentru a reduce sângerarea.

În căutarea ciobanului au pornit opt pompieri cu un ATV şi o ambulanţă SMURD, dar şi patru jandarmi, doi poliţişti şi zeci de localnici din comuna Poiana Cristei.

După cinci ore de căutări prin pădure, pe un teren accidentat, greu accesibil, forţele de intervenţie au reuşit să-l găsească pe bărbatul care a sunat la 112, în urma cercetărilor poliţiştii constatând că totul a fost o farsă.

Bărbatul are 50 de ani şi este din Ialomiţa, el fiind găsit în comuna Andreiaşu, unde a fugit de echipele de căutare.

Medicii de la SMURD l-au consultat şi au constatat că acesta nu are nicio rană pe corp provocată de vreun animal sălbatic, astfel că autorităţile au încheiat cazul, ajungând la concluzia că a fost o alarmă falsă.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Vrancea, cel mai probabil bărbatul care a sunat la 112 alertând în mod fals autorităţile va fi amendat.

El a fost căutat peste cinci ore de mai mulţi pompieri, jandarmi, poliţişti şi voluntari, după ce a anunţat la 112 că a fost rănit de un urs într-o zonă deluroasă între localităţile Poiana Cristei şi Petreanu, dar că nu îşi cunoaşte poziţia exactă.