Bărbatul care l-a dus pe Boldea în Turcia a povestit la DIICOT traseul fugii

Deputatul Mihail Boldea a fost ajutat să ajungă în Kenya de un cetăţean turc. Informaţia este dată chiar de cealată persoană care l-a ajutat să plece din România, Adrian Azoiţei, care spune că Boldea i-a promis bani pentru a îl duce în Turcia. Joi, deputatul a fost din nou dus la audieri.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 15:33
Bărbatul care l-a dus pe Boldea în Turcia a povestit la DIICOT traseul fugii

Bărbatul care l-a ajutat pe Mihail Boldea le-a povestit procurorilor DIICOT că deputatul l-a sunat pe 17 martie şi i-a cerut să îl ducă până în Capitală.

La ora 14.00, Boldea era deja în Bucureşti, numai că şi-a schimbat rapid destinaţia.

„Am oprit la un restaurant în Piaţa Amzei, iar Boldea a vorbit la telefon în timpul acesta. Am sesizat că Mihail Boldea era foarte supărat şi mi-a cerut să-l duc la Istanbul în Turcia. Mi-a promis că îmi dă 3.500 de lei”, a precizat martorul în declaraţie.

Boldea avea la el şi paşaportul dipomatic. Martorul spune că a stat cu parlamentarul o noapte la un hotel lângă aeroportul din Ataturk, apoi Boldea s-a întâlnit cu un cetăţean turc.

„Boldea mi-a spus că trebuie să se întâlnească cu cineva la aeroport, iar eu va trebui să mă întorc acasă, pentru că va reveni în România cu avionul. Din discuţiile lui am auzit de o ţară care nu are acord de extrădare cu România, pomenind Kenya şi Somalia”, a adăugat acesta.

Deputatul l-a rugat pe Adrian Azoiţei să ţină legătura cu iubita lui, Mihaela Balaban şi cu omul lui de încredere, Mircea Bivol.

Asupra lui Mircea Bivol au fost găsite mai multe numere de conturi, în care ar fi trebuit să trimită bani deputatului.