Bărbatul din Franţa care a primit o INIMĂ ARTIFICIALĂ are o stare de evoluţie bună

Spitalul european Georges Pompidou din Paris a anunţat că starea pacientului supus acum 60 de zile unei intervenţii prin care i-a fost implantată o inimă artificială este considerată de către medici a fi "satisfăcătoare".

RomaniaTV.net
19 feb. 2014, 17:43
Bărbatul din Franţa care a primit o INIMĂ ARTIFICIALĂ are o stare de evoluţie bună

„Evoluţia poate părea lungă şi dificilă, însă a fost din multe puncte de vedere diferită de cea a unui pacient de aceeaşi vârstă şi aceeaşi gravitate preoperatorie”, a arătat spitalul într-un comunicat preluat de la-croix.com, citat de Agerpres.

Pe 18 decembrie, inima artificială produsă de firma Carmat a fost grefată unui bărbat de 76 de ani care suferea de insuficienţă cardiacă terminală. Pacientul se alimentează singur în prezent şi nu mai necesită asistenţă respiratorie continuă. „Face exerciţii de reeducare fizică ce îi permit să îşi mărească progresiv aria de mişcare”, afirmă spitalul, precizând că bioproteza continuă „să funcţioneze mulţumitor, fără niciun tratament anticoagulant din 10 ianuarie”.

Vezi şi Imagini incredibile: O femeie şi-a luat INIMA ÎN MÂINI şi a arătat-o lumii întregi

Echipa medicală laudă în comunicat „bolnavul exemplar, curajul lui, simţul umorului de care dă dovadă şi familia care, prin prezenţă şi încrederea manifestată, joacă un rol determinant în revenirea după transplant„.