Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus lucra la restaurantul italianului. Măsurile luate în cazul părinţilor şi iubitei sale

Primul român infectat cu noul coronavirus este un tânăr de 20 de ani care locuieşte cu bunicii în comuna Prigoria din Gorj. Bărbatul lucrează la restaurantul deţinut de italianul internat la Rimini după ce a fost confirmat pozitiv cu virusul ucigaş.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 06:22
Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus lucra la restaurantul italianului. Măsurile luate în cazul părinţilor şi iubitei sale

RomâniaTv.net a aflat cine este tânărul din Gorj infectat cu coronavirus, însă a decis să nu publice imaginea acestuia pentru a nu crea panică şi pentru a respecta dreptul bărbatului la intimitate. Publicăm însă cât mai multe detalii pentru ca persoanele care au intrat în contact cu el să meargă preventiv la medic.

Iuliana Iliescu, primarul comunei Prigoria, a declarat miercuri seară că pacientul confirmat cu noul coronavirus locuieşte cu bunicii şi părinţii în satul Dobrana şi lucra la un restaurant unde patron era italianul venit la rude în România.

„De azi dimineață (miercuri – n.r.) știam că a fost contact și l-am supravegheat toată ziua, și cu Poliția. Știam de familie, dar așteptam rezultatul analizelor. Acum câteva minute a venit confirmarea. A venit jandarmeria, așteptăm mașina specială de la Craiova să îl ia să-l ducă la București. Băiatul lucrează la o unitate la care este patron italianul. Lucra aici în România, nu în Italia. Băiatul este din Dobrana, locuiește cu părinții și cu bunicii. Sunt izolați de azi-dimineață toți. Are aproximativ 20 de ani”, a spus primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu, pentru Mediafax.

În urmă cu o săptămână, bărbatul a fost în Germania, iar autorităţile iau în calcul ipoteza potrivit căreia acesta să fi luat virusul de acolo.

Citeşte şi: Bărbatul din Gorj, infectat cu coronavirus, a fost adus la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti

Mama tânărului lucrează la o fabrică de cablaje, iar iubita acestuia este din Târgu Jiu, lucrează la o bancă şi este studentă la Universitatea „Constantin Brâncuși”. 

Autorităţile fac verificări pentru a afla cine sunt persoanele cu care a intrat în contact tânărul diagnosticat cu coronavirus, precum şi familia acestuia. 

Citeşte şi: Primul caz CONFIRMAT de coronavirus în România: Este o persoană din Gorj. Suspiciuni într-un al doilea caz UPDATE