Bărbatul din Oneşti care i-a luat ostatici pe cei doi muncitori este recidivist. Noi detalii în cazul crimei care a îngrozit România

Gheorghe Moroşan, bărbatul care i-a luat ostatici apoi i-a ucis pe cei doi muncitori, este recidivist. În trecut el a fost condamnat la închisoare de patru ori pentru furt şi vătămare corporală.

02 mart. 2021, 14:06
Bărbatul din Oneşti care i-a luat ostatici pe cei doi muncitori este recidivist. Noi detalii în cazul crimei care a îngrozit România

Bărbatul din Oneşti care i-a luat ostatici pe cei doi muncitori este recidivist. Gheorghe Moroșan a fost condamnat pentru furt, vătămare corporală şi conducere sub influenţa alcoolului/stupefiantelor.

Bărbatul din Oneşti care i-a luat ostatici pe cei doi muncitori este recidivist

Gheorghe Moroșan a fost condamnat în 1987 la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru furt calificat. În 1991 el a fost condamnat, din nou, la 1 an și 6 luni pentru furt calificat, iar  în 2003 a fost condamnat la 6 luni pentru vătămare corporală gravă.

În 2020 a fost condamnat în Italia la 28 de zile de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului/stupefiantelor.

Citeşte şi Luare de ostatici la Oneşti. Discuţiile din timpul negocierilor între poliţişti şi criminal: „De nu-i vezi morţi aici (…). Bă, bag cuţitul ăsta în ei”

Reamintim că doi electricieni, unul de 36 de ani, altul de 52 de ani, au murit luni seară înjunghiați, la Onești, unde fostul proprietar al casei în care lucrau a intrat peste ei și i-a luat ostatici, puțin înainte de ora 12.00. După ore în șir de negocieri cu forțele de ordine, timp în care ostaticii erau ținuți legați lângă el, bărbatul de 68 de ani i-a ucis pe amândoi cu o sabie și un cuțit.

Bărbatul a stat cu ostaticii pe balcon și a negociat cu polițiștii, iar la un moment dat soția lui a participat și ea la negocieri, de pe trotuar. Femeia a fost audiată după crime și ulterior a fost reținută pentru 24 de ore, fiind acuzată de complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate.

Conducerea Poliţiei Române a dispus luni seară o anchetă la Bacău, în legătură cu modul în care s-a desfăşurat intervenţia în acest caz.

”Conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment”, a transmis, luni seară, nspectoratul General al Poliţiei Române.

Luare de ostatici la Oneşti. Filmul tragediei de la Oneşti

În 2018, Gheorghe Moroșan a publicat pe Facebook o înregistrare video, în care anunță că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se satisfac câteva doleanțe.

Bărbatul în vârstă de 68 de ani l-a acuzat pe executorul judecătoresc pentru că l-ar fi evacuat cu jandarmii fără să arate un document care să-i dea acest drept. Unul dintre jandarmi i-ar fi pus pistolul la cap fiicei lui, ca să o grăbească să iasă din casă.

În momentul evacuării, Moroșan era plecat în străinătate, iar la revenirea în țară, nu a reușit să recupereze nimic din apartament. A făcut o încercare oficială, dar executorul ar fi pretins că sigiliul pus pe apartament fusese distrus.

A făcut mai multe plângeri penale, dar nu ar fi fost niciodată chemat și întrebat. A reclamat și conducerea poliției din Onești, tot fără rezultat.