Bărbatul din Scobâlţeni pe care nevasta l-a înşelat cu preotul din sat scapă de arest. Nu are dreptul să petreacă sărbătorile cu soţia, chiar dacă cei doi s-au împăcat

Bărbatul din Scobâlţeni, care a fost arestat după ce l-a șantajat pe preotul care avea o aventură cu soția lui, iar pe femeie a bătut-o, va fi eliberat din închisoare și plasat sub control judiciar.

18 dec. 2022, 08:48
Bărbatul din Scobâlţeni pe care nevasta l-a înşelat cu preotul din sat scapă de arest. Nu are dreptul să petreacă sărbătorile cu soţia, chiar dacă cei doi s-au împăcat

Gheorghe Scrijan a fost acuzat de șantaj îndreptat împotriva preotului Bogdan Orzetic care a avut o aventură cu soția sa, dar și de violență domestică în formă continuă. Bărbatul a fost închis la Penitenciarul din Iași, încă din luna iulie, acolo unde a fost plasat în arest preventiv.

Bărbatul încornorat din Scobâlţeni a scăpat de arest, dar nu-şi va putea petrece sărbătorile alături de soţie şi de copil

Pe 14 decembrie, magistrații de la Judecătoria Iași au decis să-l plaseze pe bărbat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. În acest timp, Scrijan nu va putea să plece din ţară şi va trebui să fie la dispoziţia autorităţilor.

Cu toate că a fost eliberat pentru 60 de zile, Gheorghe Scrijan nu are dreptul să sărbătorească Crăciunul şi Anul Nou împreună cu soţia şi cu copilul întrucât are un ordin de protecție împotriva lui care expiră abia în ianuarie. Acesta nu se poate apropia de ei la o distanţă mai mică de 200 de metri.

Deși Alexandra Diana s-a prezentat în fața instanței și a confirmat faptul că s-a împăcat cu soțul ei, judecătorii au decis să mențină ordinul de protecție până la data în care va expira. Și Gheorghe Scrijan a cerut revocarea ordinului de protecție, însă şi cererea lui a fost respinsă.

Citeste si Preotul iubăreţ din Scobâlţeni, care a păcătuit cu o enoriaşă căsătorită, şi-a dat demisia. Mesajul tulburător al părintelui: „Cele mai grele luni din viaţa mea m-au făcut să înţeleg că nu toate lacrimile sunt sincere și nu izvorăsc dintr-o adevărată durere”

Reamintim că Gheorghe Scrijan l-a şantajat pe preotul Bogdan Orzetic căruia i-a cerut 20.000 de euro pentru a nu face publică aventura pe care a avut-o cu soția sa. Preotul a depus plângere, iar Gheorghe Scrijan a fost trimis în judecată la jumătatea lunii august. Procesul a început în luna noiembrie, iar sentinţa ar putea fi pronunţată în luna februarie. Dacă va fi găsit vinovat, soțul încornorat riscă o pedeapsă de 7 ani de închisoare.

Preotul Bogdan Orzetic se ascunde de ochii lumii

După scandalul în care a fost implicat, preotul a decis să părăsească România și să plece la muncă în Germania.

Citeste si Alexandra, amanta preotului din Iași, dă cărțile pe față: „Am început să vorbim la spovedanie. Îmi plăceau ochii lui albaștri și cum arăta. A fost ca o joacă”

În prezent, preotul Bogdan Orzetic nu mai deţine funcţia administrativă de paroh la Parohia Scobâlţeni. Nu s-a ajuns în punctul în care să fie caterisit.

Nu există această decizie în momentul de faţă, întrucât cazul este încă în analiza consistoriului eparhial. Până la finalizarea analizei situaţiei sale canonice, preotul Bogdan Orzetic e în continuare oprit de la slujirea preoţească”, a transmis Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, relatează bzi.ro