Preotul iubăreţ din Scobâlţeni, care a păcătuit cu o enoriaşă căsătorită, şi-a dat demisia. Mesajul tulburător al părintelui: „Cele mai grele luni din viaţa mea m-au făcut să înţeleg că nu toate lacrimile sunt sincere și nu izvorăsc dintr-o adevărată durere”

Preotul Bogdan Orzetic, din localitatea ieşeană Scobâlţeni, care a călcat strâmb cu o enoriaşă căsătorită și-a dat demisia. Scandalul al cărui protagonist a fost a luat amploare mai cu seamă din cauza faptului că soţul femeii l-a şantajat pe preot cu suma de 20.000 de euro ca să ţină ascunsă aventura nevestii.

11 oct. 2022, 08:56
Preotul iubăreţ din Scobâlţeni, care a păcătuit cu o enoriaşă căsătorită, şi-a dat demisia. Mesajul tulburător al părintelui: „Cele mai grele luni din viaţa mea m-au făcut să înţeleg că nu toate lacrimile sunt sincere și nu izvorăsc dintr-o adevărată durere”

Cunoscutul preot din Scobâlţeni nu va mai sluji. În urma scandalului, forurile superioare i-au luat preotului funcţia de paroh al Parohiei Scobâlţeni, dar nu l-au caterisit. Deocamdată, preotul Bogdan Orzetic nu mai are dreptul să slujească, dar situaţia sa canonică este încă analizată în consistoriul eparhial care ar putea lua şi alte decizii în ceea ce-l priveşte.

Într-un mesaj postat pe Facebook, preotul Orzetic şi-a luat la revedere de la credincioşii pe care i-a păstorit.

Preotul din Scobâlţeni, oprit de la slujire

În prezent, preotul Bogdan Orzetic nu mai deține funcția administrativă de paroh la Parohia Scobâlțeni. Nu s-a ajuns în punctul în care să fie caterisit. Nu există această decizie în momentul de față, întrucât cazul este încă în analiza consistoriului eparhial. Până la finalizarea analizei situației sale canonice, preotul Bogdan Orzetic este în continuare oprit de la slujirea preoțească”, a anunţat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, potrivit bzi.ro

Reamintim că aventura preotului iubăreţ cu enoriaşa Alexandra a ieşit la iveală în luna iulie a acestui an. Scandalul a luat amploare în momentul în care soţul femeii a aflat că nevasta lui calcă strâmb şi l-a şantajat pe preot cu suma de 20.000 de euro. Nici enoriaşa nu a scăpat prea uşor, soţul încornorat aplicându-i o bătaie straşnică. Femeia la reclamat la Poliţie şi a cerut ordin de protecţie. La rândul ei, preoteasa a aflat de şantaj şi a făcut presiuni asupra soţului să meargă la Poliţie. În urma flagrantului, soţul enoriaşei a fost arestat.

Citeste si Noi detalii despre amanta preotului din Scobâlţeni. A fost cerută de soţie de Crăciun: „Vrei să fii soția mea? Pentru tot restul vieții, cel puțin așa se spune”

Cununia religioasă a Alexandrei cu Gheorghe Nicăi-Scrijan a fost oficiată, în urmă cu patru ani, chiar de părintele Orzetic. După căsătorie, Alexandra s-a apropiat de preot.

Eu am început să vorbesc cu el la spovedanie… Atunci m-a întrebat cum sunt cu soțul meu, dacă avem relații, ce facem, cum facem… Nu știu de ce, dar i-am spus… Îmi plăcea să vorbesc cu el, să-i povestesc, vedeam că-i place. Vorbeam la telefon cu el și, la fel, îi povesteam ce făceam cu soțul seara… După ne-am mai întâlnit. Mie îmi plăceau ochii lui albaștri și cum arată… A fost ca o joacă”, a povestit Alexandra pentru bzi.ro

Cum s-au apropiat preotul şi enoriaşa

Alexandra a dezvăluit că preotul îi cerea adesea detalii despre cum se desfăşurau relaţiile ei intime. La rândul lui, preotul îi povestea că este nemulţumit de relaţia lui cu preoteasa.

Citeste si Alexandra, amanta preotului din Scobâlțeni, dezvăluiri incendiare despre aventura lor: „La el în apartament, când nu era preoteasa acasă, făceam ce făceam. Fantezia lui era…”

Popa îmi spunea că nu mai face lucruri cu preoteasa și cam asta a fost… Ne-am întâlnit și… s-a ajuns unde s-a ajuns. Eu am greșit că i-am povestit cumnatei. Ea a văzut în seara de Înviere că vorbesc prin mesaje cu cineva. Nu vorbeam cu preotul, era altcineva. Cred că i-a spus soțului și după au pus la cale un plan. Eu i-am spus ei de popă, iar ea tot mă întreba ce facem, cum facem și tot așa. Eu i-am povestit, că îmi plăcea că era interesată și voia să afle lucruri. Oricum, i-am zis și lucruri pe care nu le-am făcut… Nu știu de ce, dar îmi plăcea să-i povestesc”, a spus Alexandra.

Odată ce povestea a fost aflată de cumnată, nu a mai fost decât un pas pentru a ajunge şi la urechile soţului încornorat.