Bărbatul din Vaslui care droga şi viola minore, condamnat la OPT ANI şi opt luni de închisoare

Bărbatul din Vaslui, acuzat că a exploatat sexual cinci fete minore, dintre care una în vârstă de doar 13 ani, și-a primit pedeapsa. Judecătorii au dat sentinţa după un proces care a durat mai bine de un an şi jumătate. Bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost condamnat pentru trafic de minori, lipsire de liberate şi viol la opt ani şi opt luni de închisoare.

23 nov. 2015, 18:03
Bărbatul din Vaslui care droga şi viola minore, condamnat la OPT ANI şi opt luni de închisoare

Adrian Filote, a fost arestat de procurorii DIICOT în aprilie 2014 pentru mai multe infracțiuni de trafic de minori, viol și lipsire de libertate. Proaspăt întors din Grecia, chipurile pentru a-și lua carnet de șofer, Filote a pus repede pe picioare o adevărată rețea de prostituție. Ajutat de Adrian Cărămidaru, un liceean în vârstă de 17 ani, bărbatul a racolat mai multe eleve minore, dintre care o fată în vârstă de doar 13 ani, pe care le plasa la diverși clienți, potrivit estnews.ro.

Minorele, care proveneau din familii cu venituri modeste, erau atrase la început cu bani și promisiuni de un trai mai bun. Ulterior, fetele erau drogate, violate de Filote, fotografiate în posturi indecente și amenințate.

Pentru a le convinge să facă sex cu unii clienţi, fetele erau uneori sechestrate şi bătute chiar în apartamentul proxenetului.

De altfel, la domiciliul bărbatului se desfășurau adevărate orgii sexuale, la care participau, pe lângă diverse persoane din mediul interlop vasluian, și alți doritori de sex cu „prospături”. Printre aceștia se numără chiar și un polițist, agentul Cătălin Florescu, care apela la serviciile proxenetului, contra suma de 70 lei partida de sex.

Citeşte şi Pensionar de 74 de ani racola minore pentru a întreţine relaţii sexuale

Procesul lui Adrian Filote a durat mai bine de un an și jumătate, timp în care acesta nu a recunoscut niciuna dintre acuzaţiile aduse.  Filote a susţinut în tot acest timp că fetele au fost cele care au apelat la el pentru a face rost de bani. Mai mult, acesta a încercat să dezmintă declarațiile minorelor, care au povestit cu lux de amănunte cum erau bătute și amenințate că vor fi tunse, iar hainele le erau luate de Filote și ascunse în congelatorul frigiderului.

Complicele proxenetului, Adrian Cărămidaru, acuzat de viol, și-a recunoscut însă faptele şi a fost condamnat în 2014 la arest la domiciuliu timp de 12 săptămâni.

Pe lângă pedeapsa de opt ani şi opt luni la închisoare, Filote va trebui să plătească şi daune morale pentru două dintre fetele abuzate de el câte 5.000 lei. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Iași. Până la judecarea contestației, Adrian Filote va rămâne în arest preventiv.