Barbie vs Oppenheimer. Care dintre cele două filme va aduce mai multe încasări în cinematografe

Lupta dintre Barbie și Oppenheimer ar putea fi mai mare decât s-a crezut inițial, cele două filme fiind lansate în aceeași zi.

20 iul. 2023, 15:42
Barbie vs Oppenheimer. Care dintre cele două filme va aduce mai multe încasări în cinematografe
Barbie vs Oppenheimer, cine va aduce mai mulți bani

Bătălia de box office dintre Barbie și Oppenheimer ar putea fi mai mare decât se prevedea. Cele mai așteptate două filme ale verii, complet diferite ca ton și amploare, vor fi lansate în cinematografe în aceeași zi. Fenomenul a fost numit „Barbenheimer”.

Potrivit Screenrant, până acum Barbie se bucură de mai mult succes. Însă, bătălia de box office dintre cele două pelicule ar putea crește considerabil. Noile predicții pun filmul Barbie între 90 și 125 de milioane de dolari în weekendul său de lansare, iar Oppenheimer la 50 de milioane de dolari, pe piața internă.

Citește și: Prima păpuşă Barbie transgender din istorie a apărut pe piaţă. Sursa de inspiraţie este actriţa Laverne Cox

Se așteaptă ca cele două filme să dea peste cap box office-ul, cu o lansare combinată de 260 de milioane de dolari la nivel mondial.

Filmul Barbie a fost interzis într-o țară, deoarece conține o hartă cu „linia nouă”, o reprezentare a revendicărilor teritoriale ale Chinei în Marea Chinei de Sud, despre care Vietnamul spune că îi încalcă suveranitatea.

Vi Kien Thanh, directorul general al Departamentului de Cinema din Vietnam, din cadrul Ministerului Culturii, Sportului și Turismului, a declarat că interdicția a fost decisă de Consiliul Național de Evaluare a Filmelor.

Citește și: Sabina Lisievici, tânăra regizoare româncă prezentă cu două filme la Cannes: „Dacă este adevărat că trăim mai multe vieţi, e foarte probabil ca aceasta să fie viața mea preferată”

În 2016, un tribunal de soluționare a litigiilor al ONU de la Haga a hotărât în unanimitate nevalidarea liniei noi. Însă, deși arbitrajul din Marea Chinei de Sud a fost definitiv și obligatoriu, nu există mecanisme care să ducă la implementarea acestuia, iar China nu recunoaște decizia.