Prima păpuşă Barbie transgender din istorie a apărut pe piaţă. Sursa de inspiraţie este actriţa Laverne Cox

La împlinirea vârstei de 50 de ani, pe 29 mai, actriţa și activista LGBTQ Laverne Cox, câștigătoare a premiului Emmy, este onorată cu o Barbie Tribute Collection. Păpușa care o reprezintă este îmbrăcată într-o rochie de bal roșie, un body argintiu și vine cu accesorii precum cizme cu toc înalt și cercei argintii.

26 mai 2022, 18:01
Prima păpuşă Barbie transgender din istorie a apărut pe piaţă. Sursa de inspiraţie este actriţa Laverne Cox

A fost un vis de ani de zile să lucrez cu Barbie pentru a-mi crea propria păpușă”, a transmis Laverne Cox, într-un comunicat. „Abia aștept ca fanii să-mi găsească păpușa pe rafturi și să aibă ocazia să adauge o păpușă Barbie modelată după o persoană transgender în colecția lor”, mai spune ea.

De asemenea, Cox a adăugat: „Sper că oamenii se pot uita la această Barbie și îşi pot făuro vise măreţe, așa cum am făcut-o eu în cariera mea. Spațiul de visare și manifestare este o sursă atât de puternică și te conduce să obții mai mult decât ai crezut inițial că este posibil”.

Cox a spus că o conversație cu terapeutul ei a dus la o relație cu totul nouă cu păpușile Barbie ca adult. „Îi spuneam terapeutului meu că eram cu adevărat rușinată de mama mea când eram copil când voiam să mă joc cu o păpușă Barbie, dar mi s-a refuzat. Și am avut multă rușine și traumă în legătură cu asta”, a spus Cox. „Dar terapeutul meu mi-a spus: „Nu este niciodată prea târziu să ai o copilărie fericită.” Ea a spus: „Ieși și cumpără-ți o Barbie și joacă-te cu ea. Există un copil mic care trăiește în interiorul tău. Dă-i spațiu să se joace. Și am făcut-o”.

Citeşte şi A murit primul model transgender din lume. Povestea traumatizantă a lui April Ashley

Cox a adăugat că, atunci când i-a spus mamei despre asta, în Crăciunul următor a primit un cadou. „Mama mi-a cumpărat o păpușă Barbie. Și de ziua mea, mama mi-a cumpărat o altă păpușă Barbie. În următorii câțiva ani, ea mi-a oferi mereu păpuşi Barbie”, a mai spus Cox.

Barbie a fost o experiență cu adevărat vindecătoare pentru mine ca adult și sper că fanii Barbie de toate vârstele pot găsi vindecare și inspirație în această păpușă”, a mai afirmat ea.

Începând cu 25 mai, Barbie Laverne Cox Tribute poate fi achiziționată cu 39 de dolari de la Amazon, Walmart, Target și MattelCreations.

Citeşte şi Biserica Ortodoxă e împotrivă „genului” pe noile buletine electronice: „Ideologia transgenderismului începe să pătrundă ca un gaz toxic în spațiul public românesc!”

Laverne Rita Cox (n. 29 mai 1972) este o actriță, starletă TV, producătoare de televiziune și activistă pentru drepturile LGBT din Statele Unite. Este cunoscută în special pentru rolul Sophia Burset din serialul Netflix „Orange Is the New Black”, rol pentru care a primit și o nominalizare la Premiile Emmy pentru Cea mai bună actriță invitată într-un serial de comedie, devenind astfel prima actriță transgen nominalizată la această categorie. În 2015 a devenit prima persoană transgen care deține o statuie din ceară la Madame Tussauds.