Barcelona – Real 1-3. Madridul câştigă El Clasico în pandemie

Formaţia FC Barcelona a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, de echipa Real Madrid, într-un meci din etapa a şaptea a campionatului Spaniei.

RomaniaTV.net
24 oct. 2020, 06:41
Barcelona – Real 1-3. Madridul câştigă El Clasico în pandemie

FC Barcelona, învinsă acasă de Real Madrid, scor 3-1. Fati a devenit cel mai tânăr marcator într-un El Clasico din LaLiga. La 17 ani şi 359 de zile, Fati a devenit cel mai tânăr marcator în El Clasico din LaLiga. Anterior, recordul era deţinut de Raul, care a înscris la vârsta de 18 ani şi 95 de zile.

Barcelona – Real Madrid 1-3, cum s-a marcat: 

 

Min 7: Ocazie mare pentru Real Madrid. Vinicius nu a reuşit să şuteze pe poartă din careu. A fost, însă, offside.

Min 5: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL REAL MADRID. Federico Valverde deschide scorul cu un şut imparabil din careu. Benzema a fost cel care i-a pasat! 

Min 1: Începe meciul

Echipele de start:

  • Barcelona: Neto – Dest, Pique, Lenglet, Alba – De Jong, Busquets – Pedri, Coutinho, A. Fati Messi
  • Real Madrid: Courtois – Nacho – Varane – Ramos – Mendy – Casemiro – Kroos – Isco – Valverde – Benzema – Vinicius

Madrilenii trebuie să facă o figură bună cu FC Barcelona, altfel, potrivit presei iberice, zilele lui Zinedine Zidane ca antrenor la Real Madrid sunt numărate. Conform AS, conducerea clubului ar avea deja două variante de înlocuire: Mauricio Pochettino și Raul Gonzalez.

Catalanii nu scapă nici ei de presiuni, după ce părea că s-au liniștit apele și Messi a rămas alături de echipă. Presa spaniolă a anunțat că sunt tensiuni mari în vestiarul clubului, din cauza negocierilor pentru noile contracte. La capitolul absențe, FC Barcelona stă bine. Doar Samuel Umtiti este accidentat, iar echipa se poate baza pe Lionel Messi, Gerard Pique și pe Miralem Pjanic încă din primul minut al meciului. 

Barcelona – Real Madrid, azi, de la ora 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și Digi 4K.

Echipele probabile

Pentru duelul de pe Camp Nou, Barcelona îl nu va la dispoziție pe portarul Marc-Andre ter Stegen, accidentat, astfel că în poartă va rămâne Neto. În schimb, Jordi Alba a revenit în lotul lui Koeman, dar prezența sa în El Clasico este incertă.

De partea cealaltă, Real Madrid nu se va putea baza pe Carvajal, Hazard și Odegaard, toți accidentați. Vestea bună primită de Zidane este revenirea lui Sergio Ramos după micile probleme medicale acuzate.

Echipele probabile:

  • Barcelona: Neto – Roberto, Pique, Lenglet, Alba – Busquets, De Jong – Griezmann, Coutinho, Fati – Messi

  • Real Madrid: Courtois – Nacho, Varane, Ramos, Mendy – Valverde, Casemiro, Kroos – Modric – Vinicius, Benzema

Loturile celor două formații:

  • Barcelona: Neto, Pena, Tenas, Dest, Pique, Araujo, Alena, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, Dembele, Puig, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincao, Alba, Roberto, De Jong, Fati, Firpo,

  • Real Madrid: Courtois, Lunin, Lopez, Militao, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Mendy, Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, Isco, Benzema, Asensio, Lucas, Jovic, Vinicius, Rodrygo

Barcelona – Real Madrid LIVE VIDEO, de la ora 17:00, pe Digi Sport 1 şi Digi 4K

Partida îi va avea la microfonul Digi Sport pe jurnaliștii George Dobre şi Ionuţ Angheluţă, în timp ce o ediţie specială a emisiunii Fotbal European va prefaţa jocul de pe Camp Nou. 

Andrei Niculescu îi va avea în platou pe Ilie Dumitrescu și Daniel Niculae, iar Gică Craioveanu li se va alătura prin legătură telefonică. La finalul meciului, aceiaşi invitaţi vor trage concluziile întâlnirii.

Barcelona – Real Madrid. Gerard Pique, încă un atac la propria conducere: „Nu mi s-a părut logic ce au făcut”

„Nu mi s-a părut logic să dai afară antrenorul în mijlocul sezonului, când eram lideri și reușisem să câștigăm ultimele două campionate.

Sunt surprins că oameni precum Guardiola, Xavi, Puyol sau Valdes nu se află în club. Trebuie să-i ai mereu lângă tine, sunt parte din istoria Barcelonei”, a declarat Pique. Pique face referire la decizia clubului din ianuarie 2020, când s-a decis demiterea lui Ernesto Valverde la mijlocul stagiunii, locul său fiind luat de către Quique Setien, care nu a rezistat în funcție decât o jumătate de sezon.

Barcelona – Real Madrid. Catalanii pot bifa o rușine istorică

Sezonul trecut, Barcelona nu a înscris în cele două partide disputate împotriva lui Real Madrid. Dacă jucătorii antrenați de Ronald Koeman nu vor marca nici în această dispută, vor egala un record negativ din 1958. Ultima dată când Barcelona nu a înscris în 3 partide consecutive împotriva Realului a fost în perioada martie 1957 – februarie 1958.

Real Madrid nu a mai câștigat un El Clasico în deplasare de 4 ani, din sezonul 2015/16. Pe 2 aprilie 2016, Real a învins-o pe Barcelona cu 2-1, într-un meci disputat pe Camp Nou. Zinedine Zidane se afla la primul sezon ca principal pe banca „Los Blancos” și la primul derby în postura de antrenor, iar formația antrenată de francez a încheiat seria Barcelonei de 39 de meciuri fără înfângere. În acea partidă, Cristiano Ronaldo a adus victoria madrilenilor cu un gol marcat în minutul 85.

Meciul dintre Barcelona si Real Madrid este programat de la ora 17:00 si va fi transmis in format LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.